NETOPIA Payments spune ca este primul procesator din Romania care accepta plati online prin Google Pay pentru comerciantii inrolati

20 noiembrie 2020

Comerciantii NETOPIA Payments pot accepta Google Pay, de astazi (20 noiembrie 2020). „Pentru toti comerciantii care au decontare prin NETOPIA si NU au pagina customizata sau colectare card prin API, functia va apare automat fara sa fie nevoie de vreo interventie,” spune Antonio Eram – CEO-ul companiei.

NETOPIA Payments anunță că este „prima platformă de plăți digitale de pe piața autohtonă care acceptă plăți online prin Google Pay”, serviciu recent lansat în România.

Potrivit reprezentanților NETOPIA Payments, compania a integrat deja metoda de plată prin Google Pay pentru 80% din cei aproximativ 30.000 de comercianți înrolați în platformă, urmând ca opțiunea să fie disponibilă pentru toate magazinele online partenere în perioada următoare.

Astfel, în urma parteneriatului dintre NETOPIA Payments și Google, „clienții comercianților înrolați pot accesa direct din pagina de plată a magazinului online opțiunea de plată prin Google Pay, printr-o simplă apăsare de buton,” potrivit comunicatului.

„NETOPIA Payments este primul procesator de plăți electronice din România care permite opțiunea de plată prin Google Pay la comercianții online parteneri. Noul parteneriat dezvoltat cu Google Pay este unul strategic pentru compania noastră, în completarea serviciilor pe care le oferim de peste 17 ani pe piața locală”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments. 

“Ne bucurăm ca NETOPIA Payments a devenit partener Google Pay și va putea să integreze acest serviciu pentru clienții săi. În consecință, aceștia din urmă vor avea opțiunea de a oferi o nouă experiență de check-out, rapidă, simplă și sigură, pentru persoanele care achiziționează produse și servicii online”, declară Dan Oros, Head of Marketing Google România.

În prezent, NETOPIA Payments spune ca este cel mai utilizat procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, „cu circa 70% cotă de piață în ceea ce privește numărul de comercianți înrolați”, prin prisma celor aproximativ 30.000 de retaileri parteneri care folosesc serviciile şi soluţiile dezvoltate în cei peste 17 ani de activitate: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare și SMS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?