[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia: piata de e-commerce in 2012 va genera 5 mil. de tranzactii in valoare de peste 250 mil. Euro

12 iulie 2012

12 iulie, 2012 – Platforma Netopia mobilPay a inregistrat circa 0,85 milioane de tranzactii de plati online prin card bancar in prima jumatate a acestui an, cu 70% mai multe decat in perioada asemanatoare din 2011, cand au fost 0,5 milioane de tranzactii.

Incurajarea de catre companie a adoptiei platii online cu cardul prin campanii de tipul comision 0 in primele luni de tranzactionare a starnit interesul comerciantilor care doreau sa testeze cat de eficienta este aceasta modalitate de incasare. Compania a atras in primul semestru al acestui an peste 300 de comercianti care si-au implementat platforme de plati online, printre care se numara Aerotravel.ro, Beyluxe.com, Elefant.ro, Star-storage.ro, trilulilu.ro, zonga.ro, etc. 

“Pentru acest an, estimam sa ajungem la 2 milioane de tranzactii si mizam pe mentinerea pozitiei Netopia mobilPay in acest sector, prin cota de 40% din piata de plati online cu cardul”, a adaugat Horia Grozea (foto), Directorul Card Payments Netopia mobilPay.

Oficialul Netopia Mobilpay se asteapta ca piata de plati online cu cardul va atinge 5 milioane de tranzactii in 2012, cu aproximativ 30% mai mult fata de anul precedent, cand s-au inregistrat 3,8 milioane de tranzactii. Din punct de vedere al volumului total al cumparaturilor pe Internet, Grozea apreciaza ca acesta va depasi 250 de milioane de euro in 2012, iar tranzactia medie se va situa in jurul valorii de 50 de euro. Spre comparatie, in 2011, volumul pietei de plati online cu cardul a fost de circa 200 milioane de euro.

“In primul semestru al acestui an, romanii au efectuat 2,3 milioane de plati online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din tranzactiile inregistrate in aceasta perioada, peste 550.000 (un sfert din piata) au avut loc pe site-urile de reduceri. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%”, a mai precizat Horia Grozea.

Cresteri importante, peste media pietei de plati online cu cardul, s-au realizat in primul semestru al anului si in zona de telecom si divertisment, dupa cum precizeaza Grozea. Acesta a adaugat ca a existat un utilizator care a cheltuit in sase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro in sase tranzactii si un altul care a cheltuit 1.000 euro, insa in 261 de tranzactii. De asemenea, au existat, la nivelul platformei, aproape 20 de utilizatori care au cheltuit fiecare, in medie, 5.000 euro, in sase luni.

Platforma Netopia mobilPay reuneste toate modalitatile de plata de care un comerciant online are nevoie pentru monetizarea produselor sau serviciilor: plata prin card, prin SMS, prin apel voce sau cash la automate de plati. Netopia este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms şi in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?