[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia – Doi din trei români au ales dispozitivele mobile pentru a efectua tranzacții cu cardul de Black Friday. Compania vine la Banking 4.0

18 noiembrie 2022

Potrivit NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți online  din România, în ziua de 11 noiembrie 2022, când majoritatea comercianților parteneri au desfășurat campania de  Black Friday, numărul tranzacțiilor online cu cardul a crescut cu aprox. 27% comparativ cu ediția precedentă. Suma medie cheltuită în ediția din acest an a evenimentului a fost de 322 lei, în ușoară scădere față de 2021, când s-a situat la circa 370 lei.

Din datele NETOPIA Payments, s-au procesat, în medie, 80 de tranzacții pe minut anul acesta de Black Friday, vârful de tranzacții s-a înregistrat la ora 14:15, iar cea mai mare sumă raportată în perioada de referință s-a ridicat la peste 35.000 lei, pentru un echipament de supraveghere.

În ceea ce privește categoriile de produse preferate de români cu ocazia Black Friday 2022, în topul achizițiilor online s-au aflat: încălțămintea, retailul generalist, suplimentele alimentare și cosmeticele, urmate de aparatura foto și cărți.

„Am  înregistrat o creștere importantă a tranzacțiilor online, ceea ce arată că românii sunt receptivi la ofertele optimizate la maxim de partenerii noștri din e-tailul autohton. Noi ne-am asigurat, ca de fiecare dată, că punem la dispoziția comercianților cele mai bune servicii de procesare, care să-i ajute să vândă fără sincope și în siguranță. Ne bucură faptul că apetența românilor pentru achiziții de pe dispozitive mobile este tot pe un trend ascendent, fapt care demonstrează o dată în plus eficiența acestei metode de plată”, a declarat Horia Grozea, Director Vânzări, NETOPIA Payments.

Mai mult de două treimi (68,5%) din totalul comenzilor procesate de Black Friday 2022 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cei mai mulți dintre utilizatori preferând această variantă în detrimentul desktop-ului (31%). De asemenea, într-un procent mai mic au fost înregistrate achiziții realizate de pe dispozitive de tip smart tv.   

Datele demografice de anul acesta ale procesatorului mai arată că majoritatea achizițiilor online au fost realizate de femei, în proporție de 54,1%, în timp ce ponderea bărbaților a fost de 45,9%.

De asemenea, grupa de vârstă cu cele mai multe achiziții a fost de 35-44 ani (25,72%), urmată îndeaproape de 25-34 ani (23,69%), 45-54 ani (21,24%), 18-24 ani (12,77%), 55-64 ani (9,74%) și 65+ ani (6,83%).

__________________

Banking 4.0 este dedicat impactului pe care tehnologiile emergente de tip Banking as a Service, Blockchain, Inteligenta Artificiala, Machine learning si open banking& open finance, il au asupra viitorului industriei financiar bancare, indiferent daca vorbim de model de business sau ca relatie intre companii si clientii acestora.

La eveniment participa experti din 23 tari (Austria, Belgia, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Germania, Israel, Italia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Romania, Republica Ceha, Republica Moldova, Spania, Suedia, Tarile de Jos, Turcia, Ungaria, UK si USA) – confirmari primite pana in acest moment.

Netopia Payments va fi reprezentata de catre Horia Grozea – Director Vânzări, care va fi prezent in panelul dedicat impactului tehnologiei blockchain asupra viitorului platilor, in general, si al acceptarii la plata a criptomonedelor de catre comercianti, in special. O serie de alti 93 de „speakers” vor fi prezenti pe scena Banking 4.0.

Conferinta va avea loc in zilele de 22 si 23 noiembrie, la Hotelul Marmorosch din Bucuresti.

Asigura-te ca nu ratezi, probabil, cel mai relevant eveniment pe fintech banking din sud-estul Europei, la nivel de experti. Rezerva-ti biletul aici!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?