[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia anunta integrarea pe platforma mobilpay a tuturor modalitatilor de plata

1 februarie 2012

1 februarie, 2012 – De astazi, NETOPIA mobilPay introduce plata prin tranfer bancar, fiind astfel primul procesator local care va integra toate metodele de plata posibile: plata prin SMS, prin card bancar, in numerar, prin apel telefonic sau prin banca. Noua functionalitate se adreseaza comerciantilor online cu un volum mare de vanzari, precum si clientilor reticenti la platile prin SMS sau card.

Practic, dupa ce clientul a ales modalitatea de plata prin transfer bancar, i se genereaza un cod pe care il semnaleaza in descrierea tranzactiei, apoi face plata in contul NETOPIA, fie prin internet banking, fie in numerar la ghiseul bancii. Dupa finalizarea acestei operatiuni, mobilPay genereaza automat o notificare catre comerciant, confirmand astfel incheierea tranzactiei. In acest fel, serviciul mobilPay se ocupa de rezervarea comenzii, incasarea, decontarea si raportarea tranzactiei.

„Aceasta metoda de plata este deja utilizata de majoritatea comerciantilor online, insa pe masura ce volumul comenzilor creste, urmarirea corecta a platilor devine o problema, care de cele mai multe ori duce la intarzirea livarilor. Noul serviciu urmareste automat transferul de bani de la client in contul comerciantului, ceea ce inseamna reducerea costurilor si a timpului de livrare”, a declarat Antonio Eram (foto), CEO NETOPIA mobilPay.

„Avantajul noului serviciu NETOPIA mobiPay este automatizarea comenzilor venite prin plata la ghiseu si internet banking, in special pentru site-urile cu multe comenzi, cum sunt, spre exemplu, cele de reduceri. In plus, noua functionalitate reprezinta o optiune pentru consumatorii inca reticenti la plata online cu cardul”, a adaugat Eram.

De asemenea, raportarea centralizata a incasarilor este un alt avantaj al noului serviciului. Clientii nu mai sunt astfel nevoiti sa analizeze permanent soldurile conturilor, deoarece mobilPay le va pune la dispozitie rapoarte complete privind tranzactiile efectuate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?