[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia: adoptia platilor cu telefonul mobil o va depasi in cativa ani pe cea a platilor online cu cardul

5 septembrie 2013

Dupa cinci luni de la lansare, chiar daca inca nu doreste sa faca publica cifra exacta a utilizatorilor, MasterCard confirma interesul pietei si anunta ca aplicatia mobilpay MC mobile „a atras un numar semnificativ de utilizatori”. Lansata la sfarsitul lunii martie a.c., aplicatia permite plata facturilor telecom, reincarcari de cartele prepaid precum si cumparaturi de la comerciantii parteneri.

In materie de plata facturi, la momentul lansarii era posibila doar plata facturilor Orange. Din aceasta luna si clientii Cosmote isi pot plati facturile de telefonie. Reincarcarea cartelelor prepaid este posibila pentru Cosmote, Orange si Vodafone.

De la momentul lansarii, aplicatia a atras utilizatori in proportie mai mica de pe Android (46%) si mai mare de pe iOS (56%). Potrivit MasterCard, „aplicatia si-a demonstrat utilitatea, in special in cazul platilor recurente – 50% din plati sunt reincarcari de cartele telefonice preplatite, in timp ce 40% au fost plati de facturi”.

Diferenta este reprezentata de platile facute in sectiunea Shop, unde sunt prezente oferte de la comerciantii parteneri (Best Dealz si Fundeal). „Platile efectuate prin aplicatie pornesc de la cativa lei, unele dintre ele ajungand sa depaseasca 1.600 de lei, in timp ce valoarea medie a unei tranzactii este de aproximativ 70 de lei”, se mai arata in comunicatul MasterCard.

„Aplicatia mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicatie de plati mobile din Romania ce respecta standardele MasterCard Mobile Remote Payments”, a declarat Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Experienta internationala a MasterCard ne arata ca telefonul mobil devine un instrument preferat de consumatori pentru plati electronice,” a mai adaugat sursa citata.

“Romanii asimileaza rapid tot ce este in avangarda tehnologiei, iar platile de pe telefonul mobil nu vor face exceptie. Cred ca adoptia lor o va depasi in cativa ani chiar pe cea a platilor online cu cardul.”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Odata instalata, aplicatia va solicita informatii personale (nume, prenume, adresa de email si numar de telefon) si setarea unui mPIN, care va proteja accesul in aplicatie. Codul mobile PIN este format din 6 cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia.

Pentru plata facturii de telefonie, clientul introduce initial codul de abonat sau numarul de telefon, iar plata se realizeaza din contul inregistrat in aplicatie, fara a mai fi nevoie de reintroducerea ulterioara a detaliilor de facturare. In plus, aplicatia le trimite clientilor o notificare la emiterea unei noi facturi, cat si o notificare de reamintire pentru plati neefectuate inainte de scadenta.

O alta functionalitate a aplicatiei mobilPay MC Mobile este posibilitatea reincarcarii de cartele PrePay. Astfel, utilizatorul introduce numarul de telefon pe care doreste sa-l reincarce si suma de reincarcat, iar dupa confirmarea platii, reincarcarea se realizeaza in timp real.

Clientii pot face plati in mobilPay MC Mobile cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data. Aplicatia este disponibila gratuit pentru descarcare pe un smartphone (din App Store sau Google Play) si poate fi utilizata fara costuri suplimentare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?