[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia a procesat peste 3 mil. tranzactii in primele noua luni – 30% de pe dispozitive mobile

6 octombrie 2016

Numărul tranzacţiilor procesate de NETOPIA mobilPay în primele noua luni ale anului, a depăşit pragul de trei milioane, cu 15% mai multe faţă de numărul total înregistrat în 2015. Până la finele lui 2016, volumul lor va ajunge la circa 4,5 milioane, cu 73% mai mult faţă de 2015, iar valoarea sumelor achitate digital va cumula 175 milioane euro, în creștere cu 30% față de anul trecut.

Potrivit datelor companiei, de la începutul anului până în prezent, circa 30% din totalul tranzacţiilor NETOPIA mobilPay au fost realizate de pe dispozitive mobile. Smartphone-urile au fost utilizate cu precădere, ponderea lor din totalul achizițiilor online din primele trei trimestre fiind de 26%, în timp ce 4% dintre tranzacții au fost făcute de pe tablete.

În ceea ce priveşte profilul şi segmentul de vârstă care a generat majoritatea plăților electronice și mobile, 70% dintre ele au fost făcute de români cu vârste între 25 și 44 de ani, în timp ce tinerii de 18 – 24 de ani au realizat 15% dintre plăţile digitale şi mobile realizate prin NETOPIA mobilPay. Bărbaţii sunt, în continuare, cei care fac majoritatea tranzacţiilor pe Internet, în proporţie de 60%.

”Plățile digitale cresc gradual, în toată țara. Dacă în anii anteriori, Bucureștiul genera peste 50% din totalul tranzacțiilor online și mobile, observăm că anul acesta orașe precum Cluj-Napoca, Brașov sau Constanța au urcat provincia peste Capitală”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, bucureștenii au generat aproximativ 42% dintre tranzacțiile intermediate de companie în primele trei trimestre, menținându-se pe primul loc în topul românilor care au plătit cel mai mult online cu cardul.

Cluj-Napoca se află pe locul 2 în clasament, cu 9% dintre plățile digitale din întreaga țară, față de 5% – nivel înregistrat în 2015. Ultima poziție a podiumului o ocupă Brașovul, cu circa 5% dintre tranzacții, comparativ cu 3%, ponderea de anul trecut.

Pe de altă parte, suma medie cheltuită online în perioada analizată a fost de 230 lei, echivalentă cu cea raportată în 2015. Cele mai mari plăţi digitale procesate de NETOPIA mobilPay, de la începutul anului, s-au ridicat la 91.000 lei și, respectiv, 73.000 lei, pentru două facturi, iar cea de-a treia a fost în valoare de 33.000 lei, pentru bilete de avion.

Compania mai precizeaza ca si plățile cu Bitcoin s-au menținut pe un trend ascendent în acest an, creșterea fiind de 50% de la o lună la alta, pentru comercianții mari, care au înregistrat inclusiv tranzacţii de 5.000 de lei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?