[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia a procesat peste 3 mil. tranzactii in primele noua luni – 30% de pe dispozitive mobile

6 octombrie 2016

Numărul tranzacţiilor procesate de NETOPIA mobilPay în primele noua luni ale anului, a depăşit pragul de trei milioane, cu 15% mai multe faţă de numărul total înregistrat în 2015. Până la finele lui 2016, volumul lor va ajunge la circa 4,5 milioane, cu 73% mai mult faţă de 2015, iar valoarea sumelor achitate digital va cumula 175 milioane euro, în creștere cu 30% față de anul trecut.

Potrivit datelor companiei, de la începutul anului până în prezent, circa 30% din totalul tranzacţiilor NETOPIA mobilPay au fost realizate de pe dispozitive mobile. Smartphone-urile au fost utilizate cu precădere, ponderea lor din totalul achizițiilor online din primele trei trimestre fiind de 26%, în timp ce 4% dintre tranzacții au fost făcute de pe tablete.

În ceea ce priveşte profilul şi segmentul de vârstă care a generat majoritatea plăților electronice și mobile, 70% dintre ele au fost făcute de români cu vârste între 25 și 44 de ani, în timp ce tinerii de 18 – 24 de ani au realizat 15% dintre plăţile digitale şi mobile realizate prin NETOPIA mobilPay. Bărbaţii sunt, în continuare, cei care fac majoritatea tranzacţiilor pe Internet, în proporţie de 60%.

”Plățile digitale cresc gradual, în toată țara. Dacă în anii anteriori, Bucureștiul genera peste 50% din totalul tranzacțiilor online și mobile, observăm că anul acesta orașe precum Cluj-Napoca, Brașov sau Constanța au urcat provincia peste Capitală”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, bucureștenii au generat aproximativ 42% dintre tranzacțiile intermediate de companie în primele trei trimestre, menținându-se pe primul loc în topul românilor care au plătit cel mai mult online cu cardul.

Cluj-Napoca se află pe locul 2 în clasament, cu 9% dintre plățile digitale din întreaga țară, față de 5% – nivel înregistrat în 2015. Ultima poziție a podiumului o ocupă Brașovul, cu circa 5% dintre tranzacții, comparativ cu 3%, ponderea de anul trecut.

Pe de altă parte, suma medie cheltuită online în perioada analizată a fost de 230 lei, echivalentă cu cea raportată în 2015. Cele mai mari plăţi digitale procesate de NETOPIA mobilPay, de la începutul anului, s-au ridicat la 91.000 lei și, respectiv, 73.000 lei, pentru două facturi, iar cea de-a treia a fost în valoare de 33.000 lei, pentru bilete de avion.

Compania mai precizeaza ca si plățile cu Bitcoin s-au menținut pe un trend ascendent în acest an, creșterea fiind de 50% de la o lună la alta, pentru comercianții mari, care au înregistrat inclusiv tranzacţii de 5.000 de lei.

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?