[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia a procesat 301.000 de plati prin SMS in valoare de 1,66 mil. Euro

2 septembrie 2013

2 august 2013 – Netopia mobilpay anunta ca in prima jumatate din acest an a procesat 301.000 tranzactii de plati prin SMS, in valoare de 1,66 mil. Euro. In aceeasi perioada din 2012, s-au efectuat 183.000 de tranzactii in valoare de 1,3 mil. Euro. Vorbim de tranzactii a caror valoare este de minim 1 Euro, considerate microplati.

Oficialii mobilpay apreciaza ca aceasta crestere cu aproape 65% este data de sporirea numarului de comercianti care ofera aceasta metoda de plata si al diversificarii serviciilor pentru care romanii pot plati prin SMS.

„SMS-ul a devenit o alternativa rapida si simpla de plata, adoptata de tot mai multi romani pentru achizitionarea de diverse bunuri si servicii. Practic, prin SMS se pot plati abonamente de internet, acces la sali de fitness, flori, jocuri pe calculator sau servicii de asigurari. In plus, faptul ca metoda de plata in sine este una extrem de usoara, sigura si flexibila, atrage din ce in ce mai multi adepti”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

In cursul anului 2012, mobilpay a procesat 400.000 de tranzactii de plati prin SMS. Pastrarea aceluiasi ritm de crestere din sem.II, va conduce la depasirea pragului de 600.000 de tranzactii pentru 2013.

Sectoarele cu cele mai mari cresteri la numarul de tranzac?ii prin SMS, in prima parte a anului, au fost pe categoriile deja clasice – asigurari, produse fizice (accesorii PC, flori, cosmetice etc.) -, iar reprezentantii companiei apreciaza ca, in perioada urmatoare, domeniul serviciilor va cunoaste cea mai mare crestere din punct de vedere al incasarilor prin SMS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?