Monitorul Oficial – impozitele pe venituri, accizele, contributiile de asigurari sociale, amenzile si TVA-ul se pot plati prin card la POS

6 iulie 2016

Ministerul Finantelor Publice a publicat astazi in Monitorul Oficial nr.501, Partea I, un act normativ prin care se aproba toate tipurile de creante fiscale ce pot fi platite prin intermediul cardurilor la POS-urile instalate in unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Ordinul 943/24 iunie 2015, “privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS”, stipuleaza la art. 2 ca prevederile prezentului ordin “se aplica numai pentru achitarea obligatiilor bugetare prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului si numai persoanelor fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal”.

Lista tipurilor de creante fiscale ce pot fi platite la POS, cuprinsa in anexa ordinului citat, precizeaza urmatoarele: impozitul pe venit (din salarii, dobanzi, premii, dividende, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, din activitati agricole, etc.), accize, contributii de asigurari sociale, contributii de asigurari pentru somaj, TVA, alte taxe si tarife (inclusiv cele consulare), amenzi, penalitati si confiscari.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash