[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MoneyCorp la conferinta anuala a trezorerierilor: platile externe si schimbul valutar ar trebui sa se poata realiza la fel de usor si rapid ca un mesaj sms

13 octombrie 2017

Cea de-a treia Conferinta Anuala a Trezorierilor din Romania a adus in discutie provocările și presiunile tot mai mari pe care bancherii le anticipeaza în anii următori din partea competitorilor fintech, cu atât mai mult cu cât intrarea în vigoare a celei de-a doua directive de plăți (PSD 2) va obliga băncile să le ofere acestora acces la conturile clienților, punându-și bazele de date la dispoziția terților, la cererea clienților.

Victor Roșu, director tranzacții bancare la BRD, vede în PSD2 și amenințare, dar și oportunitate. “Vor fi schimbări majore în ceea ce privește interacțiunea în procesul de plată între client și firmă, schimbări ajutate de PSD2. Dacă interacțiunea de plată nu e bună, compania poate pierde 30-40% din vânzări, arată unele studii. Experiența de plată va conta foarte mult, se duce spre mobil. Vedem o trecere spre portofelul electronic, în 1-5 ani vom vedea multe alte lucruri importante. Clienții de azi din comerțul electronic nu mai acceptă ca o plată să dureze câteva zile, nici câteva ore. Trecerea se face către plăți instant”, spune Roșu. Într-un astfel de context, arată acesta, trezorierul va avea o contribuție important când în companie se va decide pe ce metodă de colectare se merge. Cu cât interacțiunea la punctul de vânzare este mai facilă, cu atât pot crește vânzările.

“Inovația pentru digitalizare a venit, de cele mai multe ori, din alte zone, nu din banking. Vine dintr-o lume care gândește altfel decât cea bancară. Bănci precum Citibank sau Deutsche Bank și-au dat seama și și-au deschis deja core-businessul către fintechuri și au zis – asta e ce avem noi, arătați-ne ce putem face”, arată Cosmin Bucur, director executiv MoneyCorp. Potrivit acestuia, plățile externe și schimbul valutar ar trebui să se poată realize la fel de ușor și rapid ca un mesaj sms. “Nu suntem încă acolo. O plată în China durează încă mai multe ore, dar suntem mult mai aproape și la o fracție din costurile de acum câțiva ani”.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?