[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

mobilPay lanseaza plata in numerar pentru cumparaturi online, prin terminale tip self-service

24 octombrie 2011

Bucuresti, 24 octombrie 2011: mobilPay, serviciul de plati mobile al Netopia Sistem, a introdus in parteneriat cu ZebraPay plata in numerar pentru achizitiile efectuate pe Internet. mobilPay va oferi aceasta metoda de plata celor peste 1.500 de clienti pentru care proceseaza plati, inclusiv majoritatea site-urilor de reduceri.

Noua metoda ofera posibilitatea romanilor care nu doresc folosirea cardului bancar pe Internet sa realizeze in siguranta achizitii online, cu plata in numerar.

Achizitia online cu plata in numerar la un terminal este un concept nou pe piata locala. Pentru a putea efectua plata in numerar prin acest nou canal de incasare, clientul initiaza o comanda online, selecteaza optiunea de achitare prin “Automatele de plata ZebraPay”, primeste un cod cu care se duce la terminal, tasteaza codul si plateste in numerar. Dupa efectuarea platii, tranzactia online va fi confirmata.

In plus, noua metoda va permite cumpararea unor servicii online, cum ar fi vouchere de pe site-urile de reduceri, fara folosirea cardului bancar, asa cum era, in cele mai multe cazuri, obligatoriu pana in prezent.

“In Romania, circa 75% dintre cumparatorii pe Internet evita, nefondat spunem noi, sa plateasca cu cardul si prefera achitarea produselor si serviciilor prin transfer bancar sau plata ramburs. Aceasta categorie de clienti incercam sa o acoperim prin acest parteneriat”, a explicat Antonio Eram (foto), CEO Netopia Sistem.

ZebraPay dispune de o retea de terminale self-service de plata instant, amplasate in peste 300 de locatii, in principalele orase din intreaga tara.

“Partenerii mobilPay vor avea la dispozitie o retea nationala de puncte de incasare in numerar pentru produsele si serviciile comercializate online, prin care vor putea atrage noi segmente de consumatori. De exemplu, site-urile care acceptau doar plata prin card vor atrage noi clienti, adepti ai platii in numerar. In plus, plata la terminalele ZebraPay poate fi mai facila si mai putin costisitoare decat transferul bancar sau plata ramburs, atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori”, a declarat Monica Ungureanu, Sales&Marketing Manager, ZebraPay.

Prin acest parteneriat, platforma mobilPay reuneste toate metodele posibile de plata pentru clienti sai: plati prin telefon, card bancar, apel voce si numerar. In domeniul platilor cu cardul, compania are o cota de piata estimata pentru acest an la 40%. In acelasi timp, mobilPay proceseaza peste 80% din tranzactiile efectuate in Romania prin telefon (SMS).

Infiintata in 2003, Netopia Sistem este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

ZebraPay, companie infiintata in anul 2009, ofera clientilor sai posibilitatea de a achizitiona direct de la terminalele sale de plata: credit pentru cartele de telefonie mobila prin reincarcare directa (Cosmote, Orange si Vodafone), abonamente de presa (Ziarul Financiar, Business Magazin, One Magazine, Ce se intampla doctore?, ProTv magazin, Prosport, Promotor) , software (BitDefender), jocuri (ComputerGames), muzica (Cat Music), cupoane de reducere (Newpon), cartele pentru convorbiri internationale (Nobel), PIN-uri pentru plati online (Paysafecard).

In prezent, reteaua terminalelor de plata ZebraPay numara peste 300 de terminale amplasate in locatii din orase importante din tara, printre care amintim: Bacau, Braila, Bucuresti, Buzau,Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Poiesti, Targoviste, Targu-Jiu si Timisoara. De asemenea, terminalele de plata ZebraPay pot fi gasite in locatii din retele precum Billa, Cora, Diverta, Galeria Real, Kaufland, Metro Cash&Carry, benzinariile Rompetrol, dar si in spitale sau universitati.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?