[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

mobilPay atrage noi comercianti online cu reduceri la servicii de curierat

31 august 2011

31 august, 2011 – Netopia Sistem, operatorul serviciului mobilPay a incheiat un parteneriat cu FAN Courier prin care toti comerciantii care proceseaza platile online prin mobilPay vor primi un discount minim garantat de 10% la servicii de curierat. Oferta este valabila pe termen nelimitat si va fi disponibila actualilor si viitorilor clienti care nu au inca contract cu Fan Courier.

Ritmul accelerat de creștere al mobilPay ne-a determinat sa concretizam acesta oferta. Peste 1.500 de comercianti online vor putea beneficia de reduceri de minim 10% pentru serviciile noastre” a declarat Adrian Mihai, director de dezvoltare al FAN Courier.

Conform estimarilor mobilPay, aproximativ 40% dintre afacerile online din Romania se bazeaza pe produse, care ajung la clienti prin intermediul serviciilor de curierat sau prin ridicarea direct din magazine, restul de 60% fiind servicii care se livreaza electronic.

Serviciile de curierat sunt indispensabile pentru o buna parte din comertul online, de aceea consideram ca parteneriatul cu liderul pietei locale de curierat va fi benefic clientilor noștri. De la 1 Septembrie, discount-ul oferit de FAN Courier va face parte din oferta standard mobilPay” a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

De asemenea, pana pe 1 octombrie, cei care vor alege mobilPay ca și procesator vor beneficia timp de trei luni de 0% comisioane pe tranzactii. Dupa expirarea perioadei de gratuitate, acestia vor putea in continuare procesa platile la cel mai avantajos comision din piata existent la ora actuala, care pleaca de la 2,3% + 0.1 euro pentru fiecare tranzactie, indiferent de volumul acestora. Pe langa plata online cu card-ul bancar, mobilPay pune la dispozitia comerciantilor servicii de plati prin SMS și plati prin apel Romtelecom, fiind cea mai completa platforma de plati mobile din Romania.

mobilPay are o cota de piata pe plan local estimata pentru acest an la 40%, corespunzatoare unui numar de 1,5 milioane de tranzactii online cu cardul.

Netopia Sistem este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro. Cu peste 50 de milioane de sms-uri livrate in 2010 si relatii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobila din Romania, web2sms.ro detine 60% din piata locala de servicii de comunicare si marketing mobil. Lansat in 2006, serviciul de plati prin telefon mobilPay.ro a inregistrat o dublare anuala a numarului de tranzactii procesate, ajungand la o cota de piata de 80% in 2010. La finele anului 2009, mobilPay.ro a fost extins si in zona platilor online prin card bancar.

Netopia Sistem, companie infiintata in 2003, are o prezenta activa si in Silicon Valley, unde a inaugurat in 2008 un birou propriu. In iunie 2010, Netopia a devenit prima companie romanesca premiata in cadrul unei competitii din Silicon Valley, cu tehnologia patentata mobilPay.com Aplicatia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

FAN Courier este compania lider de piata in domeniul serviciilor de curierat, infiintata in 1998, cu capital 100% romanesc. Cei trei actionari sunt Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai. FAN Courier expediaza cu propria flota de 1.500 masini (sistem “door to door”) plicuri si colete in tara, asigurand in acelasi timp si servicii de curierat international prin parteneriate cu firme renumite la nivel mondial.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?