[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ministrul Finantelor: va fi data OUG care permite amanarea ratelor la banci. Perioada va fi „mai aproape de 6 luni decat de 3 luni”

25 martie 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Digi24 că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci. Aceasta, după ce BNR a anunțat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante, iar băncile nu vor mai fi nevoite să blocheze rezerve pentru ele.

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”, a spus Cîțu.

„Ne gândim că și după această perioadă va fi nevoie de un timp pentru a reveni la normal”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba despre o amânare pentru o perioadă „mai aproape de 3 luni sau mai aproape de 6 luni”, Cîțu a răspuns: „Mai aproape de 6 luni”.

„Aici va fi implicat și statul, dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate”, a mai spus ministrul.

El a spus că este vorba atât despre persoane fizice, cât și despre persoane juridice și că nu există condiționalități sau documente justificative pentru a obține amânarea plății ratelor.

„Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate”, a adăugat el.

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?