Ministrul Finantelor nu exclude posibilitatea ca CEC Bank sa preia activitatea de retail a Bancii Romanesti: „s-ar putea sa existe o tranzactie”

31 ianuarie 2020

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că analizează varianta să transfere partea de retail din Banca Românească la CEC Bank, o propunere surpriză având în vedere că EximBank tocmai a cumpărat Banca Românească, cu 62 mil. euro, pentru a avea acces la o reţea de retail prin care să îşi asigure resurse financiare mai ieftine.

„Suma a fost de 62 de milioane de euro, iar împrumutul luat de Eximbank și apoi transferat la Banca Românească cred că a avut aceeași valoare. Trebuie să vă spun că nu am fost foarte fericit cu această tranzacție. Nu văd de ce Eximbank să cumpere o bancă de retail.”, a declarat ministrul.

„Tranzacţia a fost făcută, nu o puteam opri. Fuziunea nu va fi făcută în termenii de astăzi. Nu cred că există o capacitate de a face o fuziune benefică. Trebuie să găsim o soluţie pentru divizia de retail.”

Intrebat daca ar fi o solutie ca între CEC și Eximbank, cu divizia de retail, să existe o tranzacție, Florin Cîțu a declarat ca „s-ar putea să existe o tranzacție, vom vedea în viitor”.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?