Ministrul Finantelor nu exclude posibilitatea ca CEC Bank sa preia activitatea de retail a Bancii Romanesti: „s-ar putea sa existe o tranzactie”

31 ianuarie 2020

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că analizează varianta să transfere partea de retail din Banca Românească la CEC Bank, o propunere surpriză având în vedere că EximBank tocmai a cumpărat Banca Românească, cu 62 mil. euro, pentru a avea acces la o reţea de retail prin care să îşi asigure resurse financiare mai ieftine.

„Suma a fost de 62 de milioane de euro, iar împrumutul luat de Eximbank și apoi transferat la Banca Românească cred că a avut aceeași valoare. Trebuie să vă spun că nu am fost foarte fericit cu această tranzacție. Nu văd de ce Eximbank să cumpere o bancă de retail.”, a declarat ministrul.

„Tranzacţia a fost făcută, nu o puteam opri. Fuziunea nu va fi făcută în termenii de astăzi. Nu cred că există o capacitate de a face o fuziune benefică. Trebuie să găsim o soluţie pentru divizia de retail.”

Intrebat daca ar fi o solutie ca între CEC și Eximbank, cu divizia de retail, să existe o tranzacție, Florin Cîțu a declarat ca „s-ar putea să existe o tranzacție, vom vedea în viitor”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash