Ministrul Finantelor: „Am transformat cozile in click-uri!”

22 aprilie 2020

Acesta este mesajul publicat de Florin Catu, pe pagina sa de facebook. Ministrul a mai scris ca, de ieri (21 aprilie 2020), firmele și instituțiile publice comunica de la distanță cu Trezoreria Statului.

„Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnatură electronică. Totul prin intermediul ordinului de plată multiplu electronic.”, potrivit acestuia.

Catu mai scrie ca informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că „foarte mulți profitau de pe urma birocrației”.

„Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitală. O să ieșim mai puternici și mai competitivi din această criză.”, a conchis ministrul.

Urmează în câteva săptămâni conectarea caselor de marcat la ANAF.

Pagina ministrului are o serie de comentarii sceptice la adresa celor sus anuntate. Iata ce spune Clara Kardos: „La Trezorerie nu raspunde nimeni la telefoane indiferent de programul afisat pe www.anaf.ro, habar n-avem daca s-a efectuat plata, in extrase nu se vede nimic. Oare si aici este vorba tot de un atac cibernetic? Apropos, unul dintre atacatorii din 17.04.2020 eram si noi incercand sa accesam site-ul pentru a obtine finantare de la fngimm!”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?