Ministrul comunicatiilor: „este momentul optim pentru a lansa o dezbatere ampla asupra capabilitatilor tehnologiei blockchain de a impacta existenta noastra”

11 iunie 2019

Una dintre cele mai importante conferinţe dedicate tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est, Romania Blockchain Summit, va avea loc în perioada 21 – 22 iunie la Bucureşti şi va reuni sectorul public, factori de decizie politică, dezvoltatori, cercetători, antreprenori şi inovatori locali şi europeni.

Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în parteneriat cu reprezentanţi ai industriei blockchain din România şi cu participarea Observatorului şi forumului UE privind tehnologia blockchain, îşi propune o serie de obiective, printre care: dezbaterea şi identificarea celor mai reuşite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain, pregătirea unui spaţiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain, crearea unui mediu pentru facilitarea de discuţii care să conducă la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes, dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autorităţile de reglementare şi sectorul privat, promovarea forţei de muncă şi expertizei locale, schimbul de informaţii şi experienţă între investitori şi antreprenorii la început de drum.

„Acum este momentul optim pentru a lansa o dezbatere amplă în ceea ce priveşte viziunea noastră de viitor asupra capabilităţilor tehnologiei blockchain de a impacta existenţa noastră în general, să analizăm potenţialul acesteia de a schimba felul în care ne desfăşurăm activitatea în diverse domenii şi de a înlătura barierele în relaţiile de colaborare. Trebuie să încurajăm şi să susţinem tehnologiile inovatoare pe care le putem folosi cu încredere, care ne pot ajuta în eforturile noastre de a asigura transferul de active digitale şi să descoperim noi aplicaţii şi utilizări ale tehnologiei pentru a îmbunătăţi viaţa noastră de zi cu zi şi competitivitatea afacerilor noastre”, susţine Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, citat de Agerpres.

Potrivit organizatorilor Romania Blockchain Summit, companiile şi antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea şansa de a-şi prezenta ideile de afaceri în faţa unor fonduri de investiţii cunoscute din regiune. Investitorii experimentaţi vor fi, de asemenea, în juriul care va evalua şi va premia cele mai promiţătoare proiecte, în cadrul competiţiei de prezentări pentru startup-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash