Ministrul Comunicatiilor: din iulie, romanii din strainatate isi vor putea plati impozitele online – pe ghiseul.ro – folosind si alte carduri decat cele emise in Romania

30 mai 2016

Românii din străinătate vor putea achita online taxele și impozitele locale, inclusiv cu cardurile emise de băncile din țările în care muncesc, în maximum o lună de zile, a declarat, luni, Marius Bostan (foto), ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în cadrul conferinței dedicată împlinirii a 5 ani de Ghișeul.ro.

Pe de altă parte, ministrul Comunicațiilor a anunțat faptul că, tot până cel târziu în luna iulie, instituțiile pentru care se fac plăți prin platforma Ghișeul.ro vor plăti un comision de 1%, nu de 2% cum este în prezent.

„Sistemul de norme privind comisioanele percepute instituțiilor în contul cărora se fac plăți este în avizare, iar într-o lună o să plafonăm comisioanele la maximum 1%. Acest normativ este în avizare, iar specialiștii lucrează la acest proiect. Așadar, instituțiile pentru care se fac plăți, vor plăți un comision de 1%, nu de 2% ca până acum. Noile norme sunt în avizare la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Finanțelor și aceste avize vor fi gata în maximum o lună. O nouă funcționalitate care va avea un impact major este că, într-o lună de zile, taxele și impozitele locale vor putea fi plătite online și de către românii din afara granițelor și cu cardurile emise în țările unde muncesc’, a explicat Bostan.

NO CASH a fost partener media al evenimentului.

Sursa: agerpres.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash