Ministrul Comunicatiilor: din iulie, romanii din strainatate isi vor putea plati impozitele online – pe ghiseul.ro – folosind si alte carduri decat cele emise in Romania

30 mai 2016

Românii din străinătate vor putea achita online taxele și impozitele locale, inclusiv cu cardurile emise de băncile din țările în care muncesc, în maximum o lună de zile, a declarat, luni, Marius Bostan (foto), ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în cadrul conferinței dedicată împlinirii a 5 ani de Ghișeul.ro.

Pe de altă parte, ministrul Comunicațiilor a anunțat faptul că, tot până cel târziu în luna iulie, instituțiile pentru care se fac plăți prin platforma Ghișeul.ro vor plăti un comision de 1%, nu de 2% cum este în prezent.

„Sistemul de norme privind comisioanele percepute instituțiilor în contul cărora se fac plăți este în avizare, iar într-o lună o să plafonăm comisioanele la maximum 1%. Acest normativ este în avizare, iar specialiștii lucrează la acest proiect. Așadar, instituțiile pentru care se fac plăți, vor plăți un comision de 1%, nu de 2% ca până acum. Noile norme sunt în avizare la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Finanțelor și aceste avize vor fi gata în maximum o lună. O nouă funcționalitate care va avea un impact major este că, într-o lună de zile, taxele și impozitele locale vor putea fi plătite online și de către românii din afara granițelor și cu cardurile emise în țările unde muncesc’, a explicat Bostan.

NO CASH a fost partener media al evenimentului.

Sursa: agerpres.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?