[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ministerul Muncii vrea limitarea la 15,18 lei a valorii unui tichet de masa cel putin pana in martie 2020, desi un proiect aflat in Parlament propunea cresterea lor la 20 de lei

20 august 2019

”Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei. Valoarea nominala stabilită se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 și martie 2020”, se arată într-un proiect de Ordin publicat de Ministerul Muncii, publicat de hotnews.ro.

Potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de către câțiva parlamentari PSD, actuala valoare a unui tichet de masă ”nu este suficientă pentru a cumpără o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei. Un număr mare de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziționarea unei mese”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit inițiatorilor, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa (dacă în România valoarea nominală a tichetului este de aproximativ 3,21 Euro, în Spania este 1l Euro, în Belgia este 8 Euro, în Franța este 11,04 Euro, în Grecia este 6 Euro, în Portugalia este 7,63 Euro). 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?