Ministerul Finantelor plateste 11,5 mil. euro / luna pentru distribuirea pensiilor – se analizeaza stimularea pensionarilor pentru a migra pe card

30 martie 2018

Guvernul cheltuiește lunar în jur de 53 de milioane de lei pentru ca Poșta Română să distribuie pensiile, conform unor surse oficiale, citate de profit.ro. Ministerul Finanțelor analizează în prezent măsuri de stimulare a pensionarilor astfel încât aceștia să aleagă plata pe card a pensiilor, concomitent cu asigurarea bancomatelor necesare în acest scop pensionarilor din mediul rural.

”Printre măsurile vizate se numără un stimulent acordat pensionarilor pentru a migra către card, inclusiv obligația băncii de a nu percepe niciun comision pentru pensia plătită astfel. Totodată, s-ar putea amplasa în primăria fiecărui sat sau comune un bancomat universal, care să elibereze pensiile și să printeze cupoanele aferente”, susțin surse oficiale.

Distribuția pensiilor de stat asigură însă Poștei aproape o treime din veniturile lunare ale companiei, potrivit chiar datelor operatorului, astfel că interesul de a păstra exclusivitatea pentru pensii este evident.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?