[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ministerul Finantelor despre impozitarea bacsisului: „nu exista un proiect in acest moment – regimul fiscal al acestor sume este deja reglementat”

17 octombrie 2017

În legătură cu articolele apărute în mass media cu privire la impozitarea bacșișului, Ministerul Finanțelor Publice precizeaza ca in cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice „nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment”.

In comunicat se mai precizeaza ca in cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

„În legătură cu impozitarea bacșișului evidențiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse. Precizăm că nu au fost inițiate încă alte discuții sau întâlniri referitoare la acest subiect.”, potrivit comunicatului.

O ordonanță de Urgență care cuprindea o prevedere referitoare la impozitarea cu 16% a bacșișului a fost adoptată în 2015, când ministru al Finanțelor era Eugen Teorodovici. Ulterior, Parlamentul a anulat măsura.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?