Ministerul de Finante spune ca „se are in vedere” ca populatia sa cumpere (si) online titluri de stat

12 februarie 2021

Guvernul are doua programe prin care populatia poate subscrie titluri de stat, la bobanzi mai avantajoase fata de ce ofera sistemul bancar: Tezaur, disponibil lunar si Fidelis, care se deruleaza ocazional, prin intermediul Bursei de Valori București.

Pana acum, subscrierea titlurilor de stat in programul Tezaur s-a facut prin unitățile Trezoreriei statului și al oficiilor Poștei, situație care i-a redus atractivitatea în contextul pandemiei, motiv pentru care Miniserul de Finante extinde posibilitatea de subscriere si catre mediul online.

În scopul diversificării bazei de investitori și a creșterii accesibilității persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat, se are în vedere continuarea emisiunilor de titluri de stat pentru populație în cadrul celor două programe dedicate TEZAUR și FIDELIS, în limita unui plafon anual indicativ. Pentru Programul TEZAUR se are în vedere introducerea de facilități care să permită realizarea în mediu online a subscrierilor și rambursărilor sumelor datorate la scadență investitorilor„, potrivit Ministerului Finanțelor, citat de profit.ro.

Ministerul Finanțelor emite, începând de luni, 8 februarie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3%, 3,30% și 3,45%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, exclusiv off-line, intre 8-24 februarie de la unitățile Trezoreriei Statului si oficiile Companiei Naționale Poșta Română (intre 8-22 februarie pentru mediul rural si intre 8-23 februarie pentru mediul urban).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?