[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Millennium Bank anunta implementarea tehnologiei 3D Secure pentru tranzactii mai sigure cu cardul pe Internet

5 iulie 2010

 

5 iulie 2010 – Numarul de tranzactii online cu cardurile Millennium Bank a crescut cu 60% in luna mai 2010 fata de mai 2009. Ca efect al acestui interes in crestere pentru comertul electronic cu card, banca a decis sporirea gradului de  securitate a tranzactiilor prin lansarea tehnologiei 3D (Domain) Secure.

„Comertul electronic creste foarte mult in Romania, iar clientii nostri contribuie la aceasta evolutie.  De aceea, ne concentram eforturile pe oferirea celui mai inalt grad de securitate. Implementarea serviciului 3D Secure pentru cardurile Millennium Bank este al doilea pas, dupa ce am implementat tehnologia cu cip, la finalul anului 2009, pentru toate cardurile emise sub brandurile Visa si MasterCard”, a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank Romania.

Tuturor cardurilor de debit si de credit, Visa si MasterCard emise de Millennium Bank – atat pentru persoanele fizice, cat si pentru clientii persoane juridice – li se aplica automat, de catre banca, tehnologia 3D Secure, la momentul emiterii lor. Clientii nu trebuie decat sa activeze serviciul, alegand un nume de utilizator si o parola pe care le vor folosi pentru autorizarea fiecarei plati online efectuate pe site-uri care fac parte din proiect. Activarea serviciului se realizeaza online, clientii nu trebuie sa mearga la banca sau sa semneze un act aditional.

3D Secure este cel mai inalt standard international in materie de securitate a platilor pe internet, implementat de Visa si MasterCard. Serviciul este oferit gratuit clientilor sai de catre Millennium Bank si asigura un grad mai mare de securitate, reducand riscul de frauda. Tehnologia consta intr-o metoda de autentificare personalizata a clientilor pentru platile online cu cardul la comercianti din Romania sau din strainatate care fac parte din proiectul 3D Secure.

Sursa: Millennium Bank

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?