Migrarea catre portofele digitale a clientilor BT: peste 450.000 de utilizatori BT Pay si Apple Pay au inrolat 560.000 de carduri in ambele aplicatii

14 noiembrie 2019

Tot mai multi clienti migreaza catre banking digital, ritmul anual de adoptie fiind tot mai sustinut, mai ales pe segmentul mobile. In cazul Bancii Transilvania, la finele trimestrului III din acest an, aproape 750.000 de persoane foloseau BT24 Mobile Banking, +48% față de aceeași perioadă din 2018.

In privinta utilizatorilor de internet banking, banca raporteaza 1,26 milioane de persoane, +21,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul tranzacțiilor prin Internet Banking a inregistrat un plus de 24,7%, iar prin Mobile Banking cresterea a fost de 98,8%, față de trim. III 2018

In privinta portofelelor digitale, aplicaţia BT Pay are peste 400.000 de utilizatori, iar Apple Pay, peste 66.000 de utilizatori, cu 560.000 de carduri BT înrolate în ambele aplicații.

Numărul plăților cu telefonul a crescut cu 185%, in vreme ce numarul tranzactiilor de transfer de bani între utilizatorii acestei aplicații s-a majoratt cu 54% în trimestrul III față de trimestrul II a.c.

De asemenea, banca mai raporteaza 4,87 milioane de depuneri de numerar prin bancomatul multifuncțional BT Express Plus, realizate în primele 9 luni ale anului, însemnând aproape 550.000 depuneri de numerar/lună.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?