Metrorex testeaza cu BCR reintroducerea platii cu cardul bancar direct la aparatele de taxare

17 decembrie 2018

Plata cu cardul a fost disponibilă și în trecut, dar la un singur aparat de taxare din cadrul fiecărei stații. Acum, transportatorul dorește să introducă plata cu cardul la toate aparatele de taxare (turnicheți) din toate stațiile, de data aceasta printr-o modalitate tehnică modernă, validată de organismele internaționale. “Este vorba de un proiect pilot inițiat cu BCR de câteva săptămâni la stația Universitate”, au spus sursele citate de profit.ro

“Metoda de plată a călătoriei cu cardul bancar direct la aparatele de taxare se află în perioada de testare. În prezent, banca parteneră lucrează la asigurarea securității tranzacțiilor bancare aferente acestor teste și la certificarea echipamentelor și a soluției software conform regulamentelor în vigoare. Referitor la preț, precizăm că Metrorex va încasa același preț pe care îl încasează pentru o cartelă de o călătorie.”, a precizat transportatorul.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?