Metrorex testeaza cu BCR reintroducerea platii cu cardul bancar direct la aparatele de taxare

17 decembrie 2018

Plata cu cardul a fost disponibilă și în trecut, dar la un singur aparat de taxare din cadrul fiecărei stații. Acum, transportatorul dorește să introducă plata cu cardul la toate aparatele de taxare (turnicheți) din toate stațiile, de data aceasta printr-o modalitate tehnică modernă, validată de organismele internaționale. “Este vorba de un proiect pilot inițiat cu BCR de câteva săptămâni la stația Universitate”, au spus sursele citate de profit.ro

“Metoda de plată a călătoriei cu cardul bancar direct la aparatele de taxare se află în perioada de testare. În prezent, banca parteneră lucrează la asigurarea securității tranzacțiilor bancare aferente acestor teste și la certificarea echipamentelor și a soluției software conform regulamentelor în vigoare. Referitor la preț, precizăm că Metrorex va încasa același preț pe care îl încasează pentru o cartelă de o călătorie.”, a precizat transportatorul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash