Mastercard si PayPal lanseaza solutia Instant Transfer in Romania si alte opt piete din Europa

27 octombrie 2020

Folosind Mastercard SendTM, utilizatorii PayPal din mai multe țări europene au posibilitatea să își transfere banii din contul PayPal pe cardul lor Mastercard, în timp real[1].

Ca urmare a lansării cu succes în SUA și Singapore, Mastercard și PayPal extind serviciul Instant Transfer în Europa. Prin urmare, serviciul este acum disponibil în Bulgaria, Bosnia, Germania, Italia, Romania, Serbia, Slovenia, Spania și Marea Britanie.


„Pe piețele unde Instant Transfer este deja disponibil, serviciul se bucură de o cerere puternică din partea clienților PayPal,” potrivit comunicatului.

Folosindu-se de soluția Mastercard SendTM, Instant Transfer le permite clienților PayPal să își transfere fondurile disponibile, din portofelul electronic PayPal, direct pe cardurile proprii Mastercard, în timp real. Consumatorii au, astfel, posibilitatea de a transfera fonduri direct pe un card de plăți, cum este cel de debit, ceea ce este mult mai confortabil pentru cei care preferă să acceseze mai des informațiile referitoare la cardul lor, decât detaliile aferente contului bancar[2].

„Acest aspect poate reprezenta un avantaj pentru emitenții de carduri Mastercard, în sensul unei creșteri a ratei de „engagement” și prin posibilitatea de a urmări cheltuielile,” precizeaza Mastercard.

Noua soluție reprezintă, totodată, un avantaj și pentru utilizatorii PayPal Business, viteza de transfer și accesul rapid la venituri îmbunătățind lichiditatea și fluxul de numerar.

Această nouă lansare din cadrul parteneriatului nostru pe termen lung cu PayPal reprezintă un pas în plus în direcția diversificării opțiunilor pe care le asigurăm clienților noștri. Suntem încântați că putem folosi expertiza comună în domeniul inovării plăților, pentru a le ușura viața clienților noștri din Europa. De acum, aceștia pot alege modul în care doresc să își acceseze fondurile, fără a compromite viteza, confortul și securitatea tranzacțiilor”, a spus David Dechamps, Senior Vice President, Digital Payments & Labs, Mastercard Europe.


[1] Timpul necesar finalizării tranzacției diferă, în funcție de procesarea de către instituția emitentă a cardului.

[2] https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/en-us/documents/mastercard-send-debit-lift.pdf

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?