Mastercard raporteaza o „crestere masiva pentru Romania” a platilor cu mobilul si o dublare a ponderii platilor online cu cardul in total plati

16 septembrie 2020

In luna iunie 2020, plățile realizate prin soluții de mobile wallet în România au crescut cu 26% față de mai 2020, a declarat Radu Ionescu, CEE Product Lead, Digital Payments and Cyber & Intelligence Solutions – Mastercard, în cadrul conferinței Future Banking 2020 potrivit wall-street.ro.

Este o creștere masivă pentru România. Avem tot mai mulți jucători mari și mici care intră pe acest segment. De asemenea, numărul utilizatorilor care plătesc online a crescut cu o treime față de anul trecut, iar la Mastercard rata de adopție s-a dublat”, a mai adăugat Ionescu.


Prezenta la eveniment, Raluca Nicolaescu, Head of Marketing, Mastercard România, a amintit si despre faptul ca ultimii ani au marcat o adopție incredibilă a tehnologiei, iar în prezent 85% dintre plățile fizice cu cardul se efectuează contactless.

De asemenea, Nicolaescu a mai declarat ca, de la începutul anului, perioada de izolare și work from home a contribuit și la dublarea ponderii plăților online cu cardul din totalul plăților efectuate cu aceasă metodă electronică de plată.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?