MasterCard: platile cu cardul nu vor creste fara sustinerea statului – „speram sa putem semna in urmatoarele luni un acord de trecere la un Guvern digital”

10 februarie 2016

In prezent, platile cu cardul in Romania reprezinta circa 5-6% din total, sub nivelul multor state din Uniune, si este foarte putin probabil ca ponderea sa atinga 10% fara o interventie directa a Guvernului si institutiilor statului, considera Piero Crivelarro, vice president public policy, Southern Europe, la MasterCard.

“Industria are limitele ei, retail-ul la fel, nu pot sustine singure evolutia platilor digitale. Guvernul Romaniei ar trebui sa se implice in mod direct in stimularea acestor plati digitale”, considera specialistul MasterCard.


MasterCard este in discutii de trei ani cu Guvernul Romaniei pentru digitalizarea institutiilor statului. “Adevarat, schimbarile din ultimii ani nu ne-au ajutat, dar speram ca actualul guvern sa accelereze discutiile si sa putem in urmatoarele luni sa semnam acordul de trecere catre un Guvern digital”.

Ce inseamna acest lucru? Ca, dupa semnare, se va trece la implementarea tehnica a unor sisteme care, in final, vor permite romanilor, atat persoane fizice cat si juridice, sa plateasca totul digital, online. “Romania este ultimul stat din UE din acest punct de vedere, speram sa se schimbe acest lucru prin semnarea licentei si trecerea la un stat digitalizat”.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash