[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MasterCard: platile cu cardul nu vor creste fara sustinerea statului – „speram sa putem semna in urmatoarele luni un acord de trecere la un Guvern digital”

10 februarie 2016

In prezent, platile cu cardul in Romania reprezinta circa 5-6% din total, sub nivelul multor state din Uniune, si este foarte putin probabil ca ponderea sa atinga 10% fara o interventie directa a Guvernului si institutiilor statului, considera Piero Crivelarro, vice president public policy, Southern Europe, la MasterCard.

“Industria are limitele ei, retail-ul la fel, nu pot sustine singure evolutia platilor digitale. Guvernul Romaniei ar trebui sa se implice in mod direct in stimularea acestor plati digitale”, considera specialistul MasterCard.


MasterCard este in discutii de trei ani cu Guvernul Romaniei pentru digitalizarea institutiilor statului. “Adevarat, schimbarile din ultimii ani nu ne-au ajutat, dar speram ca actualul guvern sa accelereze discutiile si sa putem in urmatoarele luni sa semnam acordul de trecere catre un Guvern digital”.

Ce inseamna acest lucru? Ca, dupa semnare, se va trece la implementarea tehnica a unor sisteme care, in final, vor permite romanilor, atat persoane fizice cat si juridice, sa plateasca totul digital, online. “Romania este ultimul stat din UE din acest punct de vedere, speram sa se schimbe acest lucru prin semnarea licentei si trecerea la un stat digitalizat”.

Sursa: wall-street.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?