[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Mastercard deschide astazi perioada înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU. Granturi de pana la 500.000 euro pentru maxim 20 de proiecte din UE.

23 ianuarie 2024

Fondul de Inovare Strive EU va acorda granturi fără capitalizare de până la 500.000 de euro pentru până la 20 de proiecte din statele membre ale UE, oferind de asemenea asistență tehnică și îndrumare pentru a sprijini accelerarea dezvoltării soluțiilor lor. Perioada de înscrieri este deschisă până pe 11 martie 2024.

Mastercard deschide astăzi perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU, o nouă inițiativă menită să accelereze dezvoltarea soluțiilor pentru susținerea micilor întreprinderi europene în călătoria lor digitală. 


Înscrierile sunt deschise pentru entități de toate dimensiunile – de la startup-uri la companii mai mature, cu condiția să solicite inovații care să ajute comunitatea de mici întreprinderi din Europa să:

  1. Deblocheze capitalul de lucru și de credit prin finanțare integrată;
  2. Facă trecerea în mediul digital în condiții de siguranță, consolidând securitatea cibernetică;
  3. Navigheze prin preferințele în continuă evoluție ale consumatorilor și așteptările de reglementare referitoare la sustenabilitatea mediului înconjurător;
  4. Valorifice inteligența artificială (IA) pentru a economisi timp și a genera profit.    

Întreprinderile mici reprezintă coloana vertebrală a economiei europene și, acum mai mult ca oricând, este esențial ca acestea să primească sprijinul de care au nevoie pentru a se alătura economiei digitale”, a declarat Mark Barnett, Președinte, Mastercard Europe. „Suntem încântați să deschidem perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU și să descoperim, în lunile următoare, unele dintre cele mai bune proiecte venite din partea celor mai inovatoare minți din Europa.”

Evoluția programului Strive în Europa

Fondul de Inovare este cea mai recentă dezvoltare a programului global Strive derulat de Mastercard, și prima activitate dedicată din cadrul Strive EU, care a fost lansat în noiembrie anul trecut în Parlamentul European și care va fi implementat de Caribou Digital.

Lansat inițial în 2021 și susținut de Mastercard Center for Inclusive Growth, Strive este un portofoliu de programe filantropice care vizează sprijinirea a peste 10 milioane de întreprinderi mici din întreaga lume pentru a prospera în economia digitală.

Prin intermediul Strive EU, Mastercard își propune să stimuleze în continuare reziliența și creșterea comunității întreprinderilor mici din Europa, susținând noile inovații în cadrul UE care ajută întreprinderile mici să obțină capital, să facă tranziția la mediul digital, să își extindă rețeaua și expertiza. 

Strive EU se va baza pe punctele forte a două inițiative deja existente, respectiv Strive Cehia și Strive UK. De la lansarea în 2021, Strive UK a ajuns la peste 1 milion de antreprenori, conectându-i la resurse, instruire și mentori pentru a-i ajuta să navigheze în economia digitală. Strive Cehia lucrează intens pentru a crește rapid capacitățile stakeholderilor locali, ajungând la IMM-uri din întreaga țară cu noi linii de servicii, inclusiv peer shadowing[1] și asistență tehnică, cu scopul de a ajunge la peste 250.000 de IMM-uri.

„Progresele digitale au potențialul de a servi drept punte pentru a se asigura că toată lumea, în special întreprinderile mici care ne alimentează economiile, dispune de instrumentele necesare pentru a crește și a-și dezvolta afacerile și pentru a rămâne reziliente. Așteptăm cu nerăbdare să învățăm din programele Strive de până acum și să extindem raza de acțiune și amploarea în toată Europa”, a declarat Payal Dalal, Senior Vice President of Social Impact, International Markets, Mastercard Center for Inclusive Growth.

Susținut de Consiliul Întreprinderilor Mici Strive EU

Pe lângă Fondul de inovare, Mastercard va înființa un Consiliu al Întreprinderilor Mici Strive EU pentru a reuni ecosistemul antreprenorial european și a încuraja colaborarea. Prezidat de Mark Barnett, consiliul va fi format din 10-15 experți influenți, entități din sectorul privat și reprezentanți ai întreprinderilor mici, care vor fi anunțați la începutul lunii februarie.

Consiliul întreprinderilor Mici Strive EU va juca un rol esențial în selectarea beneficiarilor finali ai Fondului de Inovare, precum și în sprijinirea câștigătorilor cu bunuri sau servicii și resurse financiare, inclusiv mentorat pe tot parcursul inițiativei.

Mai mult de 40% dintre IMM-uri au fost expuse riscului de închidere din cauza efectelor legate de pandemie, evidențiind nevoia de rețele, finanțare, instrumente și resurse pentru a prospera în economia digitală. Prin Strive EU, avem posibilitatea de a sprijini redresarea și dezvoltarea durabilă a întreprinderilor mici într-un peisaj economic în continuă schimbare”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România și Croația.

Pentru mai multe informații despre cum să aplicați pentru Fondul de inovare Strive EU, vă rugăm să vizitați: https://strivecommunity.org/innovation-fund-eu. Perioada de înscrieri este deschisă până pe 11 martie 2024, la ora 12:00, ora Europei Centrale. Jurizarea va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunțați în noiembrie 2024.


[1] „Peer shadowing” reprezintă o practică în care un coleg sau un membru al echipei urmărește și învață de la un alt coleg în timpul desfășurării activităților zilnice.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?