Mastercard anunta lansarea Fintech Express in Europa, un program conceput pentru a facilita intrarea pe piata si extinderea fintech-urilor

2 iunie 2020

Programul sprijină startup-urile inovatoare din industria de plăți digitale, simplificând colaborarea cu Mastercard și partenerii săi, pentru lansarea unor noi produse fintech.

„Fintech Express este special conceput pentru fintech-uri care doresc să adauge noi soluții de plată suitei lor de produse și startup-uri tehnologice care doresc să se atingă noi segmente de piață, precum și pentru companii consacrate care doresc să inoveze prin parteneriate.”, potrivit comunicatului.


„Folosind colaborarea cu un Partener Express, brandurile își vor putea simplifica procesul de lansare a soluțiilor de plată, reducând durata acestuia de la câteva luni până la câteva zile2.”, precizeaza Mastercard.

Totodată, Partenerii Express se vor bucura de toate avantajele oferite de statutul de Qualified Engage Partner.

 „În ultimii ani, startup-urile europene au contribuit la tranziția către economii mai digitale la nivel global. Dezvoltarea accelerată a noilor tehnologii ne-a influențat viața în numeroase moduri. Fie că vorbim de plăți digitale, acces la finanțare sau comerț electronic, fintech-urile au devenit elemente esențiale în infrastructura modernă de plăți.”, a declarat Mark Barnett, Președinte Mastercard Europa.

Railsbank cu platforma sa de BaaS (Global Banking-as-a-Service) este unul dintre primi jucători care s-a alăturat noului program Partener Express. „Încă de la momentul accesării programului nostru Start Path în 2017, colaborarea excelentă cu Railsbank a alimentat continuu economia digitală, permițând fintech-urilor să lanseze noi tehnologii, rapid și simplu.”, a adăugat Barnett.  

În prezent, noi Parteneri Express sunt analizați pentru a fi certificați în curand. Mastercard Fintech Express face parte din Mastercard Accelerate, platforma lansată de Mastercard care oferă sprijin și asistență startup-urilor și brandurilor emergente, pe tot parcursul dezvoltării și transformării acestora, de la lansare până la extinderea globală. Mastercard Accelerate este compus din patru programe principale: Fintech Express, Start Path, Engage și Developers.

Reglementările sistemului de open banking în Europa continuă să faciliteze dezvoltarea unor noi modele de afaceri pentru fintech-urile din regiune 3.

„Sistemul open banking oferă jucătorilor financiari tradiționali oportunitatea de a colabora cu fintech-uri pentru a pune la dispoziția oamenilor produse inovatoare sigure și simple.”, a adăugat Barnett.

###

1 Parteneri certificati ai programului Fintech Express

2 Durata poate varia de la caz la caz

3 https://www.cbinsights.com/research/report/fintech-trends-q4-2019/

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?