MasterCard anunta ca peste 1.000 de comercianti online, parteneri BCR si EuPlatesc.ro, au implementat butonul „Cumpara cu MasterPass”

11 august 2015

MasterCard extinde reteaua de acceptare MasterPass in Romania, prin semnarea unor acorduri cu Banca Comerciala Romana si EuPlatesc.ro, pentru implementarea butonului „Cumpara cu MasterPass” la peste 1.000 de comercianti online care colaboreaza cu cele doua institutii. Ei se adauga unei retele globale de acceptare MasterPass de aproape un sfert de milion de comercianti.

Solutia tehnica a fost asigurata de catre procesatorul de tranzactii online EuPlatesc.ro.

Posesorii de carduri vor putea utiliza portofelul lor digital MasterPass, realizand plati, prin cateva clickuri, la comercianti precum RCS & RDS, institutii de cultura precum Opera Nationala Bucuresti sau Teatrul Elisabeta, portaluri de vanzare bilete spectacol precum www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.startickets.ro, www.vandbilet.ro, www.ambilet.ro, cat si magazine online care comercializeaza servicii/produse.

”MasterPass este un serviciu de plata inovator, care uneste sutele de mii de comercianti online cu utilizatorii de portofele digitale intr-o retea globala care asigura o experienta de plata sigura si simpla. Romania se numara printre primele tari care contribuie la cresterea retelei de acceptare MasterPass si ne bucuram sa ii avem parteneri pe BCR si EuPlatesc.ro, cea mai mare banca din Romania si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online din tara. Comertul online din Romania creste foarte rapid, ajungand sa detina o pondere importanta in comertul domestic. Consumatorii romani ne-au aratat in multe ocazii ca sunt deschisi catre noi tehnologii si servicii, cu conditia sa le ofere o experienta mai buna, iar MasterPass ne ajuta sa le oferim exact ce isi doresc”, a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business Romania & Israel, MasterCard Europe.

“Prin implementarea solutiei de plata MasterPass dorim sa maximizam beneficiile aduse de noile tehnologii disponibile, pentru a oferi clientilor servicii rapide, sigure si usor de utilizat. Pentru ca MasterPass elimina necesitatea introducerii datelor cardului si a adresei la fiecare plata online, devine optiunea perfecta pentru clientii BCR care efectueaza plati online in mod frecvent, fie ca este vorba despre achitarea facturilor sau despre cumparaturi de la anumiti comercianti.”, a declarat Dorin Iancu, sef Departament Acceptare Carduri, BCR.

“Ne bucuram sa putem pune la dispozitia clientilor nostri una dintre cele mai noi si sigure solutii de plata online: MasterPass, in parteneriat cu MasterCard. Introducerea acestei solutii reprezinta o etapa importanta in evolutia platilor electronice, oferind detinatorilor de card o experienta rapida si sigura de a efectua plati catre comercianti prin simpla utilizare a portofelului electronic.”, a declarat Alexandra Dragomir, Director Executiv al EuroPayment Services.

MasterPass este solutia digitala de plata a MasterCard care simplifica intreaga experienta de plata pentru consumatori, permitandu-le sa plateasca cu portofelul digital preferat, de pe orice dispozitiv, oriunde MasterPass este acceptat. Serviciul de checkout MasterPass ofera comerciantilor care doresc cresterea tranzactiilor de cumparare si a vitezei, o modalitate de a accepta plati prin portofele digitale emise oriunde in lume. MasterPass ofera bancilor, comerciantilor si partenerilor o gama larga de solutii de portofel digital – de la cele “la cheie”, la cele complet personalizabile.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?