Martea este ziua preferata a romanilor pentru cumparaturile online

31 mai 2017

Pentru cumpărături online, utilizatorii sunt mai predispuși să dea click pe bannerele publicitare și să facă achiziții în zilele din timpul săptămânii, decât în weekend. Astfel, cea mai mare rată de conversie se înregistrează în zilele de marți și miercuri, iar intervalele orare pentru cele mai ridicate niveluri de vânzări sunt în a doua parte a zilei.

Acestea sunt concluziile la care a ajuns RTB House, companie globală care oferă tehnologii de retargetare de ultimă generație, în urma unui studiu realizat în peste 40 de piețe. Studiul se bazează pe datele colectate de la peste 1.000 de campanii realizate după modelul RTB (Real Time Bidding), o tehnologie pentru publicitatea online, care permite achiziția și vânzarea de spatiu publictar online, pe baza licitatiilor în timp real.

Potrivit studiului realizat în piețe din Europa, America Latină, Asia și Pacific, Orientul Mijlociu și Africa, numărul de click-uri și conversia cresc în special marțea, când sunt înregistrate cu 37% mai multe click-uri și rata de conversie e cu 43% mai mare. Cea mai proastă zi pentru cumpărăturile online este sâmbăta, când decizia de achiziție (calculată pe baza click-urilor pe reclame) scade semnificativ, la 11% din totalul rezultatelor din săptămână.

momentul preferat pentru shopping online

Obiceiuri de shopping online în România
Același studiu, realizat de RTB House și pentru România, arată că obiceiurile de cumpărare ale românilor sunt similare. Utilizatorii autohtoni au dat cele mai multe click pe anunțuri și au finalizat cele mai multe achiziții în zilele de marți, cu un număr de conversii cu 73% mai mare și cu 45% mai multe click-uri decât sâmbăta. Cea mai intensă activitate a fost înregistrată seară, între orele 21 și 23 (19% din totalul conversiilor).

Comportamentul online și preferintele în materie de shopping sunt foarte dinamice și se schimbă în acord cu trendurile din tehnologie, dar și în funcție de factori externi punctuali (condiții meteo, sărbători legale, etc) și specialiștii în marketing online trebuie să fie tot timpul pregătiți și să își cunoască audiența astfel încât să poată să reacționeze mai repede la schimbările apărute și să livreze mesaje personalizate, adaptate comportamentului utilizatorului.

„Aici intră în joc si inteligența artificială. Algoritmii care învață singuri folosiți în retargetarea personalizată imită modul în care neuronii umani funcționează. Cu datele obținute, ei pot analiza campaniile 24/7 și pot reacționa la toate schimbările, indiferent cât de mici ar fi. Acest lucru oferă posibilitatea ca acțiunile de advertising să fie ajustate, în timp foarte scurt, zile, ore sau chiar minute, astfel încât să gestioneze campaniile eficient. În acest fel, poate fi exploatat la maxim potențialul de achiziție într-un mod care până acum nu era posibil“, a completat Cătălin Emilian.

Sursa: Agora.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash