Marketing inedit la Patria Bank: micii producatori isi vor expune produsele traditionale romanesti direct in sucursalele bancii

19 septembrie 2018

Pentru a apropia comunitățile urbane de cele rurale, dar si din dorinta de a sprijini dezvoltarea micilor producatori locali, Patria Bank impreuna cu asociaţia Creştem România, vin cu un proiect inedit: promovarea produselor autentic romanesti direct in unitatile bancare.

„Din devotament şi încredere faţă de produsele micilor producători, Patria Bank, expune, pentru început, într-o serie de unităţi din 5 oraşe ale ţării, rafturi cu produse realizate de antreprenorii din comunitatea www.malltaranesc.ro. Clienţii băncii şi toţi cei interesaţi sunt invitaţi în unităţile din Bucureşti Globalworth, Cluj, Braşov, Bacău şi Piteşti să descopere efectiv produsele autentic româneşti şi să comande on-line de la unul din cei peste 500 de producători disponibili în platformă.”, potrivit comunicatului de presa.

„Este un proiect relevant pentru contextul economic actual, întrucât sprijină micii producători să se dezvolte, să îşi vândă produsele şi să îşi extindă aria din care îşi pot atrage clienţi. Una dintre cele mai mari probleme pentru aceşti producători este distribuţia, iar proiectul www.malltaranesc.ro este o soluţie rapidă, modernă, adapatată vremurilor în care trăim.

Cifrele unui studiu amplu realizat de curând de noi în mediul rural arată ca bună parte dintre locuitorii de aici doresc să devină antreprenori. Această comunitate îi ajută atât pe cei care sunt la început de drum, cât şi pe cei cu tradiţie. Din acelaşi studiu am aflat că antreprenorii din mediul rural au nevoie de finantare. Linia noastră de busines dedicată Microîntreprinderilor din Patria Credit IFN sau Patria Bank, francizele Patria Credit, Platforma Patria Partener (disponibilă atât pentru persoane fizice cât şi juridice) sunt pregătite să ofere ajutor pentru ca planurile acestor antreprenori să se dezvolte. Ținând cont de faptul ca multe produse de creditare sunt dezvoltate de Patria în urma sugestiilor acestor antreprenori, e o ocazie bună să le mulțumim pentru că ajută mediul bancar să înțeleagă mai bine nevoile specifice de microfinanţare” spune Codruţ Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comercială

“Prin www.malltaranesc.ro ne-am propus să găsim producătorii locali și să-i prezentăm României întregi, făcând astfel mai ușoară legătura dintre cumpărător și producător, unind comunitățile urbane de cele rurale și încurajând consumul de produse românești. Acum scoatem micii producători tradiționali din mediul online și îi aducem și în sucursalele Patria Bank, inițiativă prin care credem că vom crea o relație mai puternică între gospodari și toți cei care își doresc să consume local, sezonier și sănătos. Sper ca acest parteneriat strategic cu Patria Bank să contribuie și mai mult la dezvoltarea micilor afaceri rurale și sper ca vitrinele acestea superbe să fie îndemnul de care aveam nevoie ca un public cât mai numeros să cumpere românește de pe www.malltaranesc.ro.”, spune Mihai Mihu, director asociaţia Creştem România Împreună.

Despre Mallţărănesc.ro.
Platforma on-line www.malltaranesc.ro este o inițiativă unică în România, o platormă online destinată producătorilor agricoli din țară. Proiectul a fost lansat în 2017 și unește peste 500 de mici producători cu aproximativ 4.600 de consumatori dornici de produse tradiționale, crescute și realizate local. Producătorii de pe această platformă au o gospodărie de subzistență sau o mică fermă. În platformă puteți găsi ferme care au tot soiul de brânzeturi, ouă de găină și carne, dar și prăvălii care produc dulcețuri, miere și obiecte de artizanat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?