Marius Costin, PayU: „ne asteptam ca, in urmatorul an, platile digitale sa detina 14% din totalul platilor retail”

30 martie 2017

Piata locala se afla pe un trend ascendent in privinta volumelor si tranzactiilor realizate cu cardul, ceea ce ar putea duce pana in 2018 platile digitale la o pondere de 13-14% (n.r. din total plati retail), a declarat pentru wall-street.ro Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Reprezentatul PayU Romania este de parere ca pentru a consolida cresterea numarului de plati digitale este nevoie in primul rand de o educatie consistenta a consumatorilor.

„Asistam deci la o maturizare a pietei si o dinamica de crestere agresiva care preconizam ca se vor mentine si anul acesta. Suntem pe un trend ascendent si ne asteptam ca, in urmatorul an, platile digitale sa reprezinte 13-14% din totalul platilor – o crestere cu 2-3 procente fata de situatia actuala. Iar pentru a consolida aceasta crestere este nevoie in primul rand de o educatie la fel de consistenta”, spune Costin.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash