[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Marius Costin, CEO PayU Romania: Black Friday nu mai exista nicaieri in Europa – o mare oportunitate pentru retailerii locali de a vinde afara

14 noiembrie 2016

În SUA, Black Friday a apărut în offline. La noi a apărut prima oară în online, iar retailerii din offline încearcă să ţină pasul cu cei online. În SUA a apărut ca necesitate la reducerea stocurilor acumulate după Ziua Recunoştinţei. La noi în schimb, Black Friday este un eveniment care generează stocuri pentru că se generează vânzări, a spus Marius Costin (foto) – CEO PayU România, în cadrul ZF Digital 2016.

Black Friday a apărut în România în 2011, a fost primul eveniment care a avut suficientă tracţiune pentru a stimula consumul. Evenimentul a reuşit să schimbe faţa acestor lucruri. Merită foarte multă atenţie. Cu cât evenimentul a avut mai multă tracţiune, cu atât curba plăţilor online a avut o creştere mai agresivă. Black Friday este un eveniment care generează şi un comportament de consum după.

S-a vorbit despre diluarea evenimentului. Eu nu cred asta, pentru că vedem o creştere cu peste 70% în 2015, este un eveniment foarte bine cunoscut de consumatori, nu doar de retaileri.

IT&C este vedeta absolută a Black Friday-ului. Plăţile electronice au fost foarte repede acceptate de early adapters şi de cei din industira IT&C. Toate celelalte produse au crescut de la aproape nimic la peste 21% în trei ani. Acest eveniment a generat vânzări în mult mai multe verticale decât IT&C.

Sursa: ZF

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?