Marii retaileri online descurajeaza livrarile cu plata ramburs prin introducerea unei taxe. Gratuitatea livrarii se va pastra doar in cazul platii cu cardul.

25 octombrie 2019

Fashion Days intentioneaza sa implementeze o taxa pe livrarile cu plata ramburs la curier, in timp ce gratuitatea livrarii in easybox-uri va fi disponibila doar daca se plateste cu cardul, a anuntat Robert Berza, General Manager Fashion Days, in cadrul conferintei Retail Arena organizata de wall-street.ro.

”Intre 5% si 10% dintre comenzile care se ruleaza in tiruri, in puncte de livrare, in easybox-uri, se invart degeaba, pentru ca o parte din clienti se razgandesc intre timp. Acesta este un waste, un gunoi al pietei de care trebuie sa ne curatam, pentru ca ne va permite sa livram mai repede. In momentul de fata, easybox are livrare gratuita, dar in curand aceasta va fi valabila doar daca platesti cu cardul. Discutam in cadrul Fashion Days de implementarea unei taxe de cash, cash on delivery – obicei practicat in Polonia. (…) O sa o implementam la Fashion Days in viitor”, a declarat Robert Berza, general manager Fashion Days.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?