Majoritatea retailerilor online nu este la curent cu noul standard de securitate a platilor (SCA), desi acesta va deveni obligatoriu din septembrie 2019

18 ianuarie 2019

După intrarea în vigoare directiva europeană PSD2 (septembrie 2019), standardul SCA (Strong Customer Authentication) va fi obligatoriu. Majoritatea retailerilor europeni nu este insa la curent cu noul standard de securitate a plăților.

75% dintre comercianții online din statele europene nu este la curent cu noul standard de securitate a plăților, care va intra în vigoare anul viitor, arată un studiu Mastercard realizat pe un grup restrâns de retaileri online din Europa.

Autentificarea de tip EMV 3D Secure, care a fost dezvoltată cu scopul de a îmbunătăți experiența pe care o au consumatorii atunci când fac plăți digitale, va intra într-o nouă eră a standardelor de securitate pentru tranzacțiile online și va transforma SCA într-un etalon al industriei, sprijinind noile tehnologii, precum autentificarea biometrică.

În ciuda acestor schimbări care au loc ca urmare a intrării în vigoare, din septembrie 2019, a directivei europene revizuite privind serviciile de plată (PSD2), doar 14% dintre comercianții online care au participat la studiu au implementat deja standardul SCA, 51% dintre ei afirmând că vor fi pregătiți după septembrie 2019 sau că nu au niciun plan de implementare a noului standard de securitate.

Standardul SCA va fi obligatoriu după ce va intra în vigoare directiva europeană PSD2. Cu toate acestea, înainte ca directiva să intre în vigoare, retailerii online trebuie să se pregătească și să ia următoarele măsuri:
1. Să contacteze banca acceptatoare sau furnizorul care permite serviciul de plăți și să se asigure că businessul este pregătit și înrolat în sistemul Identity Check.
2. Să-și educe consumatorii – trebuie să-i anunțe că experiența lor de plată va fi îmbunătățită și că noile măsuri le aduc beneficii: nu vor trebui să mai rețină parole și vor plăti în condiții de siguranță sporite.

În paralel, și băncile emitente îi vor înrola pe posesorii de carduri în sistemul Identity Check și le vor oferi metode de autentificare îmbunătățite, inclusiv de autentificare biometrică.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash