[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MAI – grupare specializata in fraude prin internet destructurata

25 ianuarie 2011

25 ianuarie, 2011 – Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au destructurat o grupare infractionala specializata in fraude prin internet. Valoarea totala a prejudiciului creat depaseste suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de parti vatamate, cetateni straini.

In cursul acestei dimineti, peste 50 de politisti, sprijiniti de 140 de jandarmi si ofiteri ai DGIPI, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea, au efectuat 28 de perchezitii domiciliare in judetele Valcea, Olt si Sibiu pentru destructurarea unui grup infractional, specializat in savarsirea infractiunilor de frauda informatica si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Suspectii accesau site-uri specializate in tranzactii on-line, oferind spre vanzare bunuri pe care in realitate nu le detineau. De regula accesul la aceste site-uri se facea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de inregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare apartinand acestora.

Astfel se realiza disimularea identitatii si se crea perceptia eronata cu privire la activitatea de utilizator legitim. Victimele erau determinate prin manopere de inducere in eroare sa transfere diferite sume cu titlu de pret al bunului oferit spre vanzare, garantie sau taxe de livrare sau asigurare. Persoanele identificate pana in prezent urmeaza a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Valcea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?