Libra Internet Bank introduce gratuit Serviciul Plati Instant in oferta pentru persoane fizice

28 noiembrie 2019

LIBRA INTERNET BANK este a 3-a bancă din România care introduce serviciul plăți instant în oferta proprie și este singura bancă din sistem care include acest serviciu în mod gratuit în oferta standard pentru clienții persoane fizice, potrivit comunicatului.

„Astfel, plățile realizate prin intermediul aplicațiilor de internet banking și mobile banking ale LIBRA INTERNET BANK vor ajunge în contul beneficiarului de la altă bancă participantă la infrastructura de Plăți Instant, în mai puțin de 10 de secunde, oricând ar fi realizate (24/7/365).”, precizeaza banca.


”După ce am lansat, în premieră în România, contul și creditul bancar 100% online, fără hârtii și fără drumuri la bancă, acum ne alăturăm deschizatorilor de drumuri și în ceea ce privește plățile de retail în timp real. Începând de astăzi, clienții noștri persoane fizice se pot bucura de plățile instant, asigurate printr-un mediu securizat și având un grad sporit al rapidității și disponibilității”, a declarat Ionel Umbreș, Director General Adjunct al LIBRA INTERNET BANK.

Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin aplicațiile de Internet Banking și Mobile Banking ale LIBRA INTERNET BANK, către beneficiari care au conturi deschise la celelalte bănci înrolate în sistemul plăților instant: Banca Transilvania și CEC.

Odată cu creșterea numărului de bănci care aderă la noua schemă de decontare, tranzacțiile vor putea fi efectuate și către clienții acestora. Valoarea maximă a unei plăți efectuate prin intermediul serviciului de plăți instant este de 49.999 de lei.

Infrastructura pentru procesarea plăților instant a fost dezvoltată de către TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăți) și Banca Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți).

Plățile instant reprezintă cel mai rapid mod de a transfera fonduri între clienții care au conturi la bănci diferite, disponibil permanent și în condiții de maximă  siguranță, acestea fiind procesate interbancar de către TRANSFOND, cu decontarea finalizată de către Banca Națională a României.

”Prin infrastructura de Plăți Instant, TRANSFOND contribuie o dată în plus la interoperabilizarea plăților de retail în lei și consolidează tendința băncilor din România de a se alinia complet exigențelor open banking-ului. Această infrastructură va sta la baza dezvoltării serviciilor bancare complexe de nouă generație, aliniate exigențelor clienților și corespunzătoare evoluțiilor tehnologice, în care componenta de plăți va fi doar unul dintre elementele respectivelor servicii. Saltul înainte față de timpul standard actual de execuție a plăților este unul considerabil și are potențialul de a stimula performanța, atât în cazul agenților economici, cât și al autorităților care implementează o astfel de capacitate de recepție a fondurilor”, a declarat domnul Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?