Libra Internet Bank – cea mai dinamica si inovativa banca din 2017

4 aprilie 2018

Libra - rezultate financiare 2017In 2017, activele totale ale Libra Internet Bank au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, in crestere cu 36% fata de 2016. In aceeasi perioada, fondurile atrase de la clienti au ajuns la 4 miliarde de lei (crestere de 35%), in timp ce portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei (crestere de 28%). Rata creditelor neperformante continua sa ramana extrem de redusa, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar.

Libra Internet Bank raporteaza, pentru 2017, un profit net record, de 59,4 milioane de lei, in crestere cu 83% fata de anul precedent, potrivit comunicatului.

„Rezultatele de anul acesta se datoreaza cresterii liniilor de business traditionale: Profesii Liberale, IMM, Agricultura, Dezvoltari Imobiliare, unde experienta si inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. De asemenea, cresterea a fost sustinuta de sectorul digital banking, unde avem specialisti dedicati de a dezvolta produse si servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.


In cursul anului 2017, Libra Internet Bank a venit cu o serie de premiere inovatoare si spune ca ajuns sa ofere o ”experienta digitala completa pentru clientii persoane fizice”. Astfel, banca a lansat:

. Leya, primul chatbot din Romania pentru deschidere de conturi, credite si carduri, 100% online;

. MasterCard Enjoy, primul card de credit din Romania obtinut 100& online prin video banking;

. Divizia Online Professionals –  – prima si singura banca din Romania care ofera profesiilor liberale credite prin whatsapp.

Toate aceste lansari i-au adus bancii premiul “Cea mai inovatoare institutie financiara a anului” in cadrul Galei Mastercard Bank of the Year, eveniment in cadrul caruia banca a mai obtinut si “Cel mai bun produs de economisire al anului”, pentru  Depozitul la 1 an si 1 luna.

La finalul anului 2017, Libra Internet Bank a depasit o cota de piata de 1%, nivel de cinci ori mai mare fata de cel inregistrat in 2012.

Pe langa cele mai inovatoare servicii si produse de banking online, LIBRA INTERNET BANK pune la dispozitia clientilor si peste 50 de sucursale.

Libra - cota de piata

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?