[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Libra Bank incearca sa invinga teama clientilor de a tranzationa pe Internet cu un produs fara cip incorporat

14 octombrie 2010

14 octombrie, 2010 – Desi nu a trecut inca la emiterea cardurilor cu cip, mult mai sigure din perspectiva fraudei, Libra Bank apreciaza ca lansarea cardului InternetBanking.ro, produs destinat in special utilizarii pe Internet, va stimula stimula tranzactiile online pentru ca va invinge teama de frauda a clientilor.

Solutia, considerata o noutate de catre banca, este reprezentata de faptul ca noul card poate fi activat sau dezactivat pentru utilizarea online in orice moment, in timp real, direct din serviciul Internet Banking pus la dispozitie in mod gratuit de catre Libra Bank.

Pentru a oferi un plus de incredere posesorilor, noul card include gratuit la momentul emiterii si o asigurare anti-frauda, de la Generali, pentru platile efectuate pe Internet. Asigurarea acopera atat pagubele rezultate din furt si pierdere cat si utilizarea frauduloasa online prin furtul din retelele informatice. Astfel, indiferent daca utilizatorul a pierdut sau i-au fost furate cardul bancar sau datele continute de acesta, achizitia de bunuri sau retragerea de bani in aceste circumstante sunt acoperite de asigurarea pentru uz fraudulos.

Cardul internetbanking.ro are o dubla functionalitate, putand fi utilizat atat ca un card de credit, cu perioada de gratie, cat si ca un card de debit. Limita de credit este de maxim sase venituri nete, nu mai mult de 20.000 RON, la o rata anuala a dobanzii de 19,76%. Cardul este prevazut cu o perioada de gratie de pana la 56 de zile.

Cu toate ca este un card destinat cu preponderenta utilizarii online, cardul InternetBanking.ro poate fi folosit atat pentru plati la comercianti cat si pentru retrageri de numerar la POS si ATM.

„Cardul InternetBanking.ro reprezinta o initiativa aparte in domeniul produselor bancare, atat prin prisma beneficiilor sale functionale cat si prin design-ul special care-i confirma statutul de instrument modern de plata. Odata cu lansarea acestui card ne propunem sa atingem doua obiective importante: stimularea tranzactiilor online si oferirea unei solutii eficiente pentru una dintre principalele cauze de neutilizare a cardurilor: teama de frauda. Asigurarea anti-frauda pentru platile efectuate cu acest card este inclusa in beneficiile oferite de noul card si speram, prin inlaturarea acestei temeri, sa crestem gradul de incredere si utilizare a cardurilor bancare.”, sustine Alexandru Bita, Directorul diviziei de eBanking din cardul Libra Bank.

Cardul InternetBanking.ro este destinat persoanelor fizice si are utilizare internationala fiind emis sub licenta Visa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?