[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Leul migreaza pe blockchain: pe platforma Binance se tranzactioneaza perechile EGLD/RON si USDT/RON

28 aprilie 2023

Binance, cea mai mare platforma de tranzactionare cripto din lume, permite doua noi perechi la tranzactionare: EGLD/RON si USDT/RON, din 20 aprilie.

Cei de la Binance au facut ceva extraordinar: au trasformat leul romanesc aproape intr-o criptomoneda. Este extrem de interesant sa ma uit pe Binance si sa vad ca poti tranzactiona leul romanesc cu USDT-ul. E ca si am trecut la leul pe blockchain.” – spune Daniel Mihai, trader cripto si influencer, cu o comunitate de peste 81.000 de persoane pe youtube.

Tranzactionarea EGLD/RON si USDT/RON nu este tocmai o noutate. Ciprian Dobrescu, CEO-ul de la pltforma de tranzactionare cripto Tradesilvania spune ca au introdus aceste perechi inca de acum trei ani si ca perechea USDT/RON se bucura de un mai mare interes din partea investitorilor.

„Suntem singura platforma de unde poti cumpara cu RON atat EGLD cat si USDT, in mod real. Ca procent in total tranzactii EGLD detine undeva intre 3 si 6%. Perechea USDT/RON este mai tranzactionata.”

In treacat fie spus, un observator neutru ar spune ca Tradesilvania este pe acelasi sistem cu Revolut, in sensul ca nu detii asset-urile digitale ci sunt doar produse de investitii. Nu poti sa le scoti sa le trimiti intr-un wallet sau pe alt exchange. In plus se face trading cu platforma, nu cu alti useri ca pe alte platforme. In aceste conditii nu cred ca putem vorbi de un real exchange de crypto. Din acest motiv nu apar platformele romanesti de trading pe website-urile de renume de statistici din crypto precum coingecko.com sau coinmarketcap.com.

Si platforma Tokero a avut la un moment dat perechi de tranzactionare cu RON dar a fost obligata sa renunte.

Am avut in trecut, mai bine de 3 ani, perechi de tranzactionare cu RON. Din pacate, toate bancile din Romania ne-au inchis conturile. Cu greu am reusit sa deschidem conturi DOAR pentru activitati operationale gen plati salarii, chirii, provideri servicii, nu si pentru activitati legate de exchange criptomonede. 

In prezent avem mai multe discutii pentru redeschidere conturi activitate de exchange dar din pacate procesul este foarte slow. Urmarim activ si cu interes sa gasim si alte solutii precum cele utilizate de alte platforme care oferta in acest moment perechi de tranzactionare cu RON.” – a declarat Marius Morra, CEO Tokero.

Ce spune Ilie Puscas, Country Manager Binance Romania, despre decizia de a introduce la tranzactionare perechile EGLD/RON si USDT/RON:

Totul e bazat pe performanta. In Binance dar si in alte exchange-uri de top, nu se pot lista perechi pentru care nu exista nici un interes, pentru ca nu vor exista trading/volume. Odata cu extinderea echipei noastre in Romania anul trecut am muncit din greu sa lansam primele perechi cu RON in Decembrie 2022, am urmarit succesul acelor perechi si abia apoi am listat si cele doua perechi noi saptamana trecuta. Utilizatorii romani ne-au demonstrat interesul lor pentru tranzactionarea cu RON.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?