[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Lendrise lansează serviciul de verificare a veniturilor înregistrate la ANAF. Compania estimeaza ca va ajunge la peste 1 mil. de clienti, pana la sfarsitul anului.

Premium
19 ianuarie 2023

În primele două zile de la lansarea serviciului de către Lendrise, peste 300 de contribuabili si-au verificat veniturile înregistrate la ANAF.

„După lansarea cu succes a serviciului de verificarea a situației la biroul de credit în 2018 și a verificării conturilor bancare in 2022 prin PSD2, Lendrise continua în 2023 misiunea de îmbunătățire a sănătății financiare a românilor prin accesul nemijlocit la informațiile lor financiare cu un singur click.” – potrivit comunicatului.


Cei peste 650,000 de utilizatori Lendrise își pot face acum singuri fișa financiară înainte de a se apuca de sporturi grele din categoria cheltuieli, credite, achiziții sau investiții.” – a declarat Nic Balaceanu, fondatorul si CEO-ul companiei.

In prezent, înrolăm zilnic peste 200 de utilizatori digitali, care își verifica datele personale la biroul de credit și ANAF. Sper să ajungem foarte curând la 1.000 de persoane care își verifică zilnic sănătatea financiară. Estimăm că până la sfârșitul anului 2023 vom ajunge la o baza de peste 1,000,000 de clienți.

Pentru utilizatorii care au nevoie de asistenta, punem la dispozitie consultanti personali care sa-i ajute in obtinerea si mentinerea unui scor de credit cat mai bun. Aceasta ii va face nu doar mai atractivi pentru orice banca, care va dori sa-i crediteze, dar ii va ajuta sa obtina si o finantare la costuri mai scazute.” – a mai precizat Balaceanu.

Scorul de credit este un numar format din trei cifre (300-850), rezultat in urma procesului statistic care prelucreaza informatiile referitoare la creditele inregistrate in Sistemul Biroului de Credit despre o persoana vizata (un solicitant sau un detinator de credit). Cu cat acest numar este mai mare, cu atat clientul are o bonitate mai solida si un risc mai mic de nerambursare.

_________

Firma Lendrise și-s propus, încă de la înființare, informarea financiară a românilor din țară și din diasporă. În acest sens, Lendrise a fost prima firmă privată non-financiară care oferă accesul la scorul și raportul de credit oricărui cetățean sau rezident român care are o carte de identitate sau pașaport românesc valid. Contracost, compania isi propune să ofere acces și la alte instituții care dețin informații financiare personale cum sunt: bănci, ANAF, firme pentru recuperarea creanțelor, executori judecătorești, etc.

Pe lângă serviciile de informare, Lendrise oferă și consultanță celor care eu nevoie să-și înțeleagă și eventual să-și corecteze situația lor financiară. Consumatorii își pot face o programare pentru asistența. Consultanții au o aplicație dedicată, Scorilo, cu acces exclusiv.

Lendrise este membră a Asociației Române de Fintech.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?