[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Lege: farmaciile sunt obligate sa se acrediteze la Ministerul Sanatatii pentru a vinde medicamente online

3 martie 2016

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, propunerea legislativă care prevede obligativitatea farmaciilor de a se acredita la Ministerul Sănătăţii pentru a putea vinde medicamente în mediul online, altfel riscând amenzi de până la 20.000 de lei sau chiar închiderea.

Proiectul a fost iniţiat de un grup de 31 de senatori şi deputaţi PSD, PNL, ALDE şi ai minorităţilor şi a fost, în luna noiembrie 2015, respins de Senat, deşi Guvernul a transmis un punct de vedere pozitiv, cu amendamente. În Camera Deputaţilor, membrii Comisiei pentru sănătate au reluat discuţiile, dorind să adopte, cu modificări, acest proiect de lege.

În forma care a trecut, miercuri, de Parlament, farmaciile vor trebui să se acrediteze la Ministerul Sănătăţii pentru a putea comercializa medicamente în mediul online, fiind vorba despre o procedură separată de cea a acreditării pentru vânzarea în unităţi farmaceutice. Încălcarea prevederilor acestei legi reprezintă contravenţii, potrivit iniţiativei, şi se pedepseşte cu amenzi de la 10.000 la 20.000 de lei, precum şi cu suspendarea activităţii.

Mai mult, la propunerea Ministerului Sănătăţii, vor fi aplicate şi amenzi de la 30.000 la 50.000 de lei pentru deţinerea sau eliberarea în farmacii, în mediul online, a unor medicamente interzise.

Legea va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa: news.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?