LDV Crypto Bank, despre piata criptomonedelor in Romania: „Se observa o crestere de 10-15%. Oamenii (le) cumpara ca activ speculativ.”

1 aprilie 2020

Piaţa criptomonedelor a înregistrat în România creşteri cuprinse între 10% şi 20% anul acesta, conform informaţiilor companiei româneşti LDV Crypto Bank.

„Din ce vedem noi se observă o creştere de 10-15%, maximum 20% a pieţei. Volumele au crescut în perioada asta pentru că s-a agitat piaţa. Oamenii au cumpărat mai mult, profitând de faptul că bitcoin este la o valoare relativ redusă, iar cei care vând, vând de nevoie, fie sunt antreprenori şi trebuie să plătească o chirie, fie pentru alte plăţi urgente”, a explicat pentru ZFMarius Morra, CEO şi cofondator al LDV Crypto Bank, una dintre cele mai mari companii locale care operează o platformă de exchange pentru criptomonede.

„La noi se resimte valul de cumpărare, dar oamenii cumpără ca activ speculativ. ”, a mai precizat Morra.

Fondată în 2018, compania LDV Crypto Bank din Craiova are peste 4.000 de clienţi şi estimează că în România există peste 14.000 de investitori în criptomonede, însă nu toţi sunt activi.

„Noi am depăşit 4.000 de clienţi, iar 90% dintre clienţii noştri sunt din România. Mai avem şi conturi corporate pentru nişte clienţi din Elveţia şi Malta. În perioada următoare voiam să mai intrăm pe pieţe precum Spania, Italia şi Franţa.”, a adaugat Marius Morra.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?