[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Laureatii Galei NO-CASH: Banca Transilvania castiga la trei categorii

6 mai 2014

Banca Anului, Premiera Anului si Cel mai vandut card de debit au fost adjudecate de catre Banca Transilvania, care a stat mai bine atat la cifrele statistice raportate cat si la voturile primite din partea reprezentantilor industriei.

Cei 15 laureati ai celei de-a XIII-a editii a Galei NO-CASH pentru activitatea din 2013 au fost urmatorii:

Premiul pentru intreaga cariera – Ion Matei

Premiu de excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea pietei platilor fara numerar. A avut un rol determinant in crearea RomCard, fiind „motorul” infiintarii acestui important centru de procesare a tranzactiilor de comert electronic. In prezent, domnul Matei este director general al Capital Financial Services, prima companie autorizata de BNR ca emitent de moneda electronica.

Premiera anului in domeniul bancar – „Facebook payments”, Banca Transilvania
Banca Transilvania este prima banca din Romania care transforma Facebook-ul in Facebank, adaugand retelei de socializare o componenta financiara, pentru trimiterea si primirea de bani, instant, dupa confirmarea tranzactiei de catre beneficiar.

Premiera anului in domeniul non-bancar – mobilPay MasterCard Mobile, NETOPIA
Este prima aplicatie de plati mobile remote din Romania cu ajutorul careia clientii posesori de carduri MasterCard si Maestro pot plati cu telefonul pentru facturi, reincarcarea cartelelor, diverse alte produse si servicii prezentate de comerciantii parteneri

Pionierat in industria platilor fara numerar – iTransfer, PayU Romania
Comert electronic din aplicatia de Internet banking – iTransfer este metoda de plata online care permite finalizarea tranzactiei online din interfata de internet banking a cumparatorului, cu confirmare de plata instant. Diferenta fata de un transfer bancar standard o reprezinta integrarea avansata dintre sistemul bancii si PayU, integrare ce permite confirmarea instant a platii. Astfel, asemenea platii online cu cardul, in momentul finalizarii cu succes a tranzactiei PayU trimite o notificare automata catre comerciant.

Partenerul anului – Ministerul pentru Societatea Informationala
Pentru initierea HG 1070/2013 prin care a fost eliminat surcharge-ul la plata online a impozitelor si taxelor prin ghiseul.ro si s-au largit optiunile de plata electronica prin introducerea internet banking si mobile banking (fara a se limita la acestea – potrivit actului normativ).

SAMSUNG CSC

Cel mai vandut card de debit – Visa Electron, Banca Transilvania – 301.705 noi carduri emise intr-un an

Cel mai vandut card de credit – MasterCard Standard, Cetelem – 109.571 noi carduri emise intr-un an

Emitentul cu cele mai active carduri – ING Bank Romania – 44 tranzactii per card intr-un an si rulaje medii anuale de 14.300 RON/card

Cel mai de succes program co-branded – MasterCard Vodafone de la Raiffeisen Bank – 3.450 de noi carduri emise, peste 2 mil. de tranzactii efectuate si o valoare a tranzactiilor de 272,8 mil. RON.

Comerciantul anului in off-line – Carrefour Romania, care in 2013 a inregistrat 7,2 mil. de tranzactii de plati prin card, in valoare de 985,6 mil. RON.

Comerciantul anului in on-line – Vodafone Romania, care in 2013 a consemnat peste 853.581 de tranzactii in valoare de 78,2 mil. RON.

Cardul de cumparaturi al anului – Visa Electron, ING Bank – Clientii ING au efectuat cu acest produs, doar in 2013, un numar de 21,1 mil. tranzactii, sumele cheltuite depasind 2.490 mil. RON.

Aplicatia de plata a anului – Smart Mobile, Raiffeisen Bank, care a fost descarcata de 128.000 de ori si a generat un numar de 270.000 tranzactii.

Cea mai buna colectare online a taxelor si impozitelor – D.I.T.L. Primaria Sectorului 3 Bucuresti: 4.183 tranzactii de plati, exclusiv prin www.ghiseul.ro, in valoare de 944.000 RON.

BANCA ANULUI – Banca Transilvania

Evenimentul a fost posibil prin sprijinul acordat de Asociatia de Plati Electronice din Romania – APERO, partenerul principal al Galei NO-CASH, si partenerii de traditie ai galei, companiile TRANSFOND, PRINTEC, LYKOS ROMANIA SI PROVUS GRUP.
fundal sigle parteneri comunicat presa

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?