Lansare iminenta a gigantului Google pe zona de aplicatii de plati cu mobilul in Romania. Google Pay accepta deja cardurile Bancii Transilvania.

17 octombrie 2020

Google Pay este serviciul de gestiune al cardurilor bancare și plată pe care îl oferă gigantul pe telefoane, precum și pe ceasuri sau brățări inteligente ce dispun de tehnologia NFC (Near Field Communication). Serviciul a fost lansat în luna august a anului 2018, însă acesta se lasă încă așteptat pe meleagurile românești. Cei de la Mobilissimo, scriu că Google Pay accepta deja cardurile emise de Banca Transilvania. 

Pe grupul Mobilissimo de pe Facebook a fost pornita o discutie pentru a verifica informatia iar câțiva utilizatori au afirmat că aceasta este disponibilă spre descărcare chiar acum, insa doar pentru cardurile Bancii Transilvania.


Este posibil ca Banca Transilvania să fie momentan singura bancă ce respectă standardele aplicației și prin intermediul acesteia să se testeze piața.

Aplicația este disponibilă accesând Google Play sau App Store

Interesant este ca desi mesajul din Google Play este „acest articol nu este disponibil pentru tara dumneavoastra”, sunt recenzii ale aplicatiei Google Pay inca din vara, in care utilizatori din Romania acorda diverse calificative/comentarii aplicatiei. Petru Rotaru scrie in 28 iulie a.c.: „Merge in Romania cu Transferwize.” In 06.10.2020, Bubu Lulu scrie: „Merge aplicatia … dar doar pentru cateva banci din Romania …”

Asadar, ceva merge. Poate fi vorba de o încercare de implementare a serviciului pe plan local. Multe companii testează piața oferind servicii în stadiul beta pentru câțiva utilizatori norocoși, înainte de o lansare oficială.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?