Lansare iminenta a gigantului Google pe zona de aplicatii de plati cu mobilul in Romania. Google Pay accepta deja cardurile Bancii Transilvania.

17 octombrie 2020

Google Pay este serviciul de gestiune al cardurilor bancare și plată pe care îl oferă gigantul pe telefoane, precum și pe ceasuri sau brățări inteligente ce dispun de tehnologia NFC (Near Field Communication). Serviciul a fost lansat în luna august a anului 2018, însă acesta se lasă încă așteptat pe meleagurile românești. Cei de la Mobilissimo, scriu că Google Pay accepta deja cardurile emise de Banca Transilvania. 

Pe grupul Mobilissimo de pe Facebook a fost pornita o discutie pentru a verifica informatia iar câțiva utilizatori au afirmat că aceasta este disponibilă spre descărcare chiar acum, insa doar pentru cardurile Bancii Transilvania.


Este posibil ca Banca Transilvania să fie momentan singura bancă ce respectă standardele aplicației și prin intermediul acesteia să se testeze piața.

Aplicația este disponibilă accesând Google Play sau App Store

Interesant este ca desi mesajul din Google Play este „acest articol nu este disponibil pentru tara dumneavoastra”, sunt recenzii ale aplicatiei Google Pay inca din vara, in care utilizatori din Romania acorda diverse calificative/comentarii aplicatiei. Petru Rotaru scrie in 28 iulie a.c.: „Merge in Romania cu Transferwize.” In 06.10.2020, Bubu Lulu scrie: „Merge aplicatia … dar doar pentru cateva banci din Romania …”

Asadar, ceva merge. Poate fi vorba de o încercare de implementare a serviciului pe plan local. Multe companii testează piața oferind servicii în stadiul beta pentru câțiva utilizatori norocoși, înainte de o lansare oficială.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?