La fix un an de prezenta pe piata romaneasca, Revolut a fost desemnata Lansarea Anului in 2018, la Gala NOCASH

10 mai 2019

Ieri, 9 mai, in cadrul celei de-a XVIII editiii a Galei NOCASH, eveniment anual de traditie in cadrul caruia se acorda premiile de excelenta din industria serviciilor financiare si de plati, Revolut a fost desemnata Lansarea Anului in 2018, de catre specialistii din industrie.

La aceasta categorie au mai fost nominalizate BCR – cu platforma George si Orange Money.
Dintre cei aproape 60 de specialisti care au votat, doua treimi au optat pentru Revolut. De mentionat ca, pentru a asigura un plus de obiectivitate, specialistii nu au putut vota in favoarea propriului serviciu sau produs.


Prezenta la festivitatea de decernare a premiilor Galei NOCASH, country managerul Revolut – Irina Scarlat, a anuntat depășirea pragului de 250.000 de utilizatori, la un an de la lansarea pe piața din România. „In aceasta perioada, românii au economisit peste 10 milioane de RON folosind pușculițele digitale Vaults și au tranzacționat peste 1 miliard de EUR prin intermediul aplicației.”, a spus aceasta.

Reprezentantul Revolut a mai declarat ca toți utilizatorii din România pot comanda primul lor card fizic Revolut gratuit, direct din aplicație, până duminică, 26 mai.

Compania spune ca peste 10.000 de utilizatori își deschid noi conturi Revolut în fiecare zi iar cel putin 10% dintre acestea sunt generate de Romania.

Fintech-ul britanic deschide în prezent peste 1200 de conturi pe zi. Romania se claseaza astfel pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, și este cea de a cincea piață Revolut în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

In prezent, echipa Revolut lucrează activ pentru a lansa mai multe funcționalități printre care se numără o versiune a aplicației pentru copii, o platformă de investiții fără comisioane, posibilitatea de a plăti cu telefonul, sau un program de fidelitate pentru utilizatorii existenți.

”Faptul că am reușit să creștem atât de rapid confirmă faptul că produsul nostru rezolvă o problemă reală. Mai bine de jumătate dintre utilizatorii noștri vin din așa numitele efecte de rețea, recomandări primite de la prieteni sau familie.”, a mai declarat Irina Scarlat.

Profilul utilizatorului Revolut și pe ce cheltuie banii?

Vârsta medie a utilizatorului Revolut din România este de 32 ani, iar aceștia provin în principal din mediul urban, orașele cu cel mai mare număr de utilizatori fiind București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Peste 70% dintre tranzacțiile efectuate de utilizatorii Revolut sunt locale, comercianții cu cel mai mare număr de tranzacții fiind OMV, Lidl, inmedio, McDonalds, Taxify, Auchan, Carrefour și Glovo.

Romanii folosesc Revolut atunci când călătoresc peste hotare. In topul țărilor unde românii plătesc folosind cardul Revolut se numără Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Germania și Ungaria. In ceea ce privește transferurile către alte conturi bancare, o „proporție covârșitoare” o au transferurile către bănci din România pentru plata ratelor la creditele contractate.

Utilizatorii din România apelează la Revolut și pentru a economisi bani prin intermediul pușculițelor digitale Vaults, folosind o combinație de mărunțiș rămas după tranzacțiile efectuate și plăți recurente. Aceștia au deschis până în prezent peste 32.000 de Vaults în care au strâns peste 10 milioane de RON.

România se află în top și atunci când vine vorba de numărul de utilizatori Premium și Metal, ocupând locul 3 în topul țărilor cu cele mai multe astfel de abonamente, după Marea Britanie și Franța, cele mai mari piețe pentru Revolut.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiunea de a oferi o alternativa mai buna la oferta se servicii financiare a bancilor. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede.
Compania cu sediul în Londra are peste 4.000.000 de utilizatori în Europa și a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?