Kapsch Romania va proteja infrastructura IT a BNR impotriva atacurilor cibernetice

23 octombrie 2020

Kapsch Romania a câștigat, în calitate de unic ofertant, licitația organizată de Banca Națională a României (BNR) pentru furnizarea unui sistem de securitate informatică ce va permite instituției să detecteze, să analizeze și să răspundă la atacuri cibernetice în timp real, atacuri specializate ce au ca tintă infrastructura tehnică hardware si software a băncii, scrie profit.ro.

Estimat la 2,32 milioane de lei, fără TVA și o durată de 27 luni, contractul a fost atribuit pentru 2,31 milioane de lei, fără TVA.

Partea legata de achiziționarea de servicii de mentenanță și suport al infrastructurii de comunicații a instituției a fost castigata de Datanet Systems a câștigat, în calitate de unic ofertant, potrivit profit.ro.

Estimat la 4,5 milioane de lei, fără TVA, cu o durată de trei ani, contractul a fost atribuit cu 4,36 milioane de lei, fără TVA.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?