[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Iulian Stanciu, eMag: „daca ar exista autostrazi catre principalele orase din tara, costul retailerilor s-ar optimiza cu 1% – si asta inseamna enorm”

25 noiembrie 2016

Daca ar exista autostrazi intre Bucuresti si 70-80% dintre orasele mari din Romania, atunci costul retailerilor ar fi optimizat cu 1%, crede Iulian Stanciu, CEO eMag.

“1% daca luam la cateva zeci de miliarde cat este comertul pe an, ar insemna foarte multi bani care s-ar obtine si economisi, lucru care se va vedea in buzunarele oamenilor. Si asta daca luam doar comertul. Si agricultura ar castiga, am avea investitii straine directe mai mari, am fi si noi legati cu lumea”, spune Iulian Stanciu, CEO eMag, care apreciaza ca aceasta infrastructura rutiera ar fi prioritatea zero pentru Romania.

In afara de infrastructura, mai este nevoie si de strategie, sustinuta de o legislatie coerenta ce trebuie actualizata.

“eCommerce-ul trebuie luat ca un ajutor pe care il aduce in transparentizarea comertului, in general, si ar trebui sa existe strategii pentru incurajarea comertului online, cum se intampla in Ungaria. Sunt multe legi care ar putea fi imbunatatite – partea de protectie a consumatorului, de exemplu. In prezent, retailerii sunt responsabili cu service-ul la produse, in conditiile in care exista service-uri disponibile care ar trebui sa fie facute responsabile. Astfel, clientul vine la mine, eu am un cost semnificativ sa procesez, eu il trimit la service, insa ele nu sunt obligate sa repare intr-un anumit termen in fata mea si mie imi genereaza un cost pe care eu sunt nevoit sa il transfer clientului. Eu, in fata legii, trebuie sa repar intr-un termen de 14 zile! Este o ineficienta! Daca service-ul ar fi direct responsabil, lucrurile s-ar accelera, ar fi mai eficient si mai ieftin”, puncteaza Iulian Stanciu.

Apoi, in zona de legislatie vamala – orice comanda sub 20 de euro din afara este scutita de taxe, „ceea ce nu este corect”.

“Si eu, 20% dintre comenzi le am sub 20 de euro, de ce sa platesc taxe vamale? Probabil este o masura luata acum vreo 15 ani, pentru simplificare, insa in prezent eCommerce-ul schimba lucrurile. Ar trebui ca legislatia sa fie luata si actualizata. Toata modificarile acestea ar duce la cresterea eficientei, lucru care se va vedea in pretul platit de oameni”, concluzioneaza Stanciu.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?